Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Επεισόδια στο Ρίο μεταξύ οδηγών ταξί και ΜΑΤ - Αναβλήθηκε η Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ (Video)

Από  redflyplanet


16.32 : Αναβλήθηκε η περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη μετά τα εκταταμμένα επεισόδια που σημειώθηκαν λίγο πριν την έναρξή της στο χώρο του ξενοδοχείου όπου είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσουν οι εργασίες στο Ρίο. Εκατοντάδες ιδιοκτήτες ταξί απο την περιφέρεια δυτικής Ελλάδας απέκλεισαν το δρόμο έξω απο το ξενοδοχείο ενώ ακολούθησε πετροπόλεμος και εκτεταμμένη ρίψη χημικών απο τους αστυνομικούς, οι οποίοι θέλησαν να απομακρύνουν τους διαμαρτυρόμενους. Έντονες σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι αντιδράσεις πολιτών για τη ρίψη των δακρυγόνων αφού δεκάδες ήταν οι οικογένειες που έχουν καταλύσει στο ξενοδοχείο και την ώρα των επεισοδίων βρίσκονταν στο χώρο της πισίνας, ενώ ακόμη περισσότεροι ήταν οι λουόμενοι στην παρακείμενη παραλία και οι οποίοι έφυγαν άρον άρον αφού η ατμόσφαιρα ήταν ασφυκτική απο τα δακρυγόνα.


15.57 :Με δακρυγόνα επιχείρησαν πριν απο λίγα λεπτά οι αστυνομικές αρχές να απομακρύνουν τους ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί που μετέβησαν με τα οχήματά τους στο ξενοδοχείο όπου σε λίγο επρόκειτο να ξεκινήσει η συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη παρουσία κορυφαίων κυβερνητικών και κομματικών εκπροσώπων. Οι ιδιοκτήτες ταξί μετέβησαν μαζικά στο ξενοδοχείο ενώ υπήρξαν και στιγμές ιδιαίτερης έντασης με ανταλλαγή πετρών και χημικών με τις αστυνομικές δυνάμεις. Πληροφορίες θέλουν αυτή την ώρα να εξετάζεται η προοπτική μη πραγματοποίησης της συνδιάσκεψης αφού όσα στελέχη δεν έφθασαν στο ξενοδοχείο ειδοποιούνται τηλεφωνικά να μην πλησιάσουν στο χώρο λόγω των επεισοδίων. 



15.00 «Μπλόκο» στην απογευματινή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στο Πορτο Ρίο σκέπτονται να κάνουν οι ιδιοκτήτες ταξί της Περιφέρειας που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να  μπλοκάρουν τις εισόδους του ξενοδοχείου για να μην επιτρέψουν στα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη να εισέλθουν στο χώρο. Η περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ με θέμα το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας έχει προγραμματιστεί για τις 4 το απόγευμα.
Παρόντες στη συνδιάσκεψη, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα είναι, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλ. Μόσιαλος, η υφυπ. Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο υφυπ. Εθνικής Άμυνας, Κ. Σπηλιόπουλος, ο υφυπ. Εργασίας και Κοινων. Ασφάλισης, Γ. Κουτσούκος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Θαν. Μωραΐτης, ο υφυπ. Υγείας και Κοινων. Αλληλεγγύης, Μ. Μπόλαρης, ο Γ.Γ. του Υπ. Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Φούρλας, και ο ειδικός γραμματέας Νίκος Ματζούφας (ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης έχει την ίδια μέρα ομιλία στην Αθήνα).

Οι ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν σήμερα τους κεντρικούς κόμβους της Δυτικής Ελλάδας διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, προκαλώντας πολύωρη ταλαιπωρία στους ταξιδιώτες που βρέθηκαν στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Οι ιδιοκτήτες ταξί από την Πάτρα, τη Ναύπακτο κ αι  το Μεσολόγγι απέκλεισαν  τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου αλλά και το σταθμό διοδίων στο Ρίο, ενώ οι πατρινοί και οι ηλείοι συνάδελφοί τους έκλεισαν τις εισόδους και τις εξόδους στο νέο και το παλαιό λιμάνι της Πάτρας. Παράλληλα οι ταξιτζήδες του Αγρινίου προχώρησαν σε αποκλεισμό της Αντιρρίου Ιωαννίνων ενώ ιδιοκτήτες ταξί της Αμφιλοχίας έκλεισαν τον κεντρικό κόμβο της πόλης. Αντίστοιχα ιδιοκτήτες ταξί της Βόνιτσας έκλεισαν την είσοδο στη σήραγγα Ακτίου.



Από το Patrinaki

Δεν υπάρχουν σχόλια: