Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Άνεργοι εκπαιδευτικοί βαφτίζονται "εθελοντές" και προσλαμβάνονται μέσω ΜΚΟ!!!

Η κυβέρνηση υλοποιεί το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας», σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό, 55.000 άνεργοι θα συνάψουν σύμβαση με «φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα» και στη συνέχεια θα διατίθενται για δουλειά από τους «φορείς» στους Δήμους. Οι «φορείς» αυτοί είναι κατά κύριο λόγο Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), εργοδοτικές οργανώσεις αλλά και άλλοι (π.χ. στη Λάρισα συμμετέχει το τοπικό ΙΝΕ της ΓΣΕΕ!).
Οι άνεργοι βαφτίζονται «εθελοντές» και θα απασχολούνται σε «κοινωφελείς εργασίες». Θα αμείβονται 625 ευρώ το μήνα και οι ασφαλιστικές εισφορές θα καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ.

Αυτό το πρόγραμμα αξιοποιεί ο Δήμος Νέας Ιωνίας (στηρίχτηκε από το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) για να προσλάβει άνεργους εκπαιδευτικούς, πολλών ειδικοτήτων, ώστε από Σεπτέμβρη να λειτουργεί πρόσθετη διδακτική στήριξη στα σχολεία της πόλης, με ευθύνη του Δήμου!!!
           
Να πώς εισάγονται νέες μορφές ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση. Να πώς μεταφέρεται το μορφωτικό περιεχόμενο του σχολείου στις επιχειρήσεις, στις ΜΚΟ. Να πώς οικοδομείται το «νέο σχολείο» της αγοράς (ν. 3848/2010). Να πώς εμπλέκονται άμεσα οι Δήμοι στη λειτουργία του σχολείου, στις προσλήψεις, στο τι διδάσκονται τα παιδιά. Ανοίγουν οι «ασκοί του Αιόλου» για την κατάργηση της μόνιμης δουλειάς, για τη διαφοροποίηση του αναλυτικού προγράμματος από Δήμο σε Δήμο. Να πως αξιοποιείται ο περιβόητος «εθελοντισμός».  Το ΠΑΜΕ έχει έγκαιρα προειδοποιήσει γι’ αυτές τις εξελίξεις.
Συνολικά, το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» έχουν αποδεχτεί οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, που στηρίχτηκαν από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, αλλά και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (Ν. Ιωνία, Κερατσίνι κ.α.).
Πρόκειται για κανονικό δουλεμπόριο, για άγρια εκμετάλλευση των ανέργων.   Εκατοντάδες τέτοια προγράμματα υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, ειδικά μέσα από τους Δήμους με πρόσχημα τη δήθεν καταπολέμηση της ανεργίας και φυσικά η ανεργία αυξάνει ραγδαία. Αντίθετα, το μόνο που «πέτυχαν» τα προγράμματα είναι η δημιουργία ενός πολύ φτηνού εργατικού δυναμικού. Γενικεύονται οι άθλιες ελαστικές, εργασιακές σχέσεις και οι μισθοί πείνας, κάτω και από το όριο της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Χρησιμοποιούνται για μια ακόμα φορά τα χρήματα των εργαζομένων (ΟΑΕΔ), όχι για να στηριχτούν οι άνεργοι, αλλά οι εργοδότες τους (τώρα ΜΚΟ, Δήμοι, κλπ…). Καλύπτουν ορισμένες «τρύπες» από τις υποχρεώσεις του κράτους και από τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στους Δήμους, λόγω του παγώματος των προσλήψεων (1 έρχεται, 10 φεύγουν).
            Να παρθεί πίσω το πρόγραμμα αυτό! Έξω οι ΜΚΟ και οι επιχειρήσεις από τα σχολεία. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!

Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Νέας Ιωνίας την Τρίτη 19 Ιουλίου 2011 και ώρα 10:00 π.μ.

Αθήνα, 18 Ιουλίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: