Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

H Eυρώπη του(ς), σαν τα μούτρα του(ς)!

Θεωρήστε αυτή την ανάρτηση συνέχεια της  προηγούμενης με θέμα: "Xέλμουτ Κολ: «Η Μέρκελ καταστρέφει την Ευρώπη μου"
Προηγήγθηκε το δημοσίευμα της  γαλλικής εφημερίδα Le Monde  «Αυτά τα παιδάκια που μας κυβερνούν».Βεβαίως οι ντόπιες μοιρολογίστρες άρπαξαν την ευκαιρία και άρχισαν το μοιρολόι για την Ευρώπη των μεγάλων ηγετών, Μιτεράν. Κολ, κλπ.
Επειδή φαίνεται πως κάποιοι σίγουρα ξέχασαν ή έκαναν πως ξέχασαν  και θαυμάζουν τις ικανότητες των υπερηγετών- μεντόρων της Ε.Ε. ας τους θυμίσουμε λίγα για τις "προσωπικότητες" τους. 
Τέτοια είναι λοιπόν και η  "Ευρώπη" τους. Άθλια, σάπια, καπιταλιστική.


Χέλμουτ Κολ
Το ξεκίνημα του 2000 βρήκε το κόμμα του να συγκλονίζεται από σκάνδαλα.  Να τι γράφει ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ στις 20 Γενάρη 2000,
"Με καταιγιστικό ρυθμό συνεχίζονται οι αποκαλύψεις και το σκάνδαλο παίρνει απρόσμενες διαστάσεις από τις διάφορες «παραφυάδες» του πολύκροτου πλέον συστήματος των «μαύρων» τραπεζικών λογαριασμών που φέρεται να συνέστησε ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Κολ στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και το οποίο έχει οδηγήσει τη CDU στη σοβαρότερη πολιτική κρίση της ιστορίας της.
Ηδη από το βράδυ της Τρίτης, ο πρόεδρος της CDU, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προϊδέασε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ότι επίκεινται νέα «θλιβερά μαντάτα» και ζήτησε από τους βουλευτές του να «διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο της αλήθειας και της κάθαρσης».
Ο Σόιμπλε - σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από βουλευτές της CDU - αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του πορίσματος των ορκωτών λογιστών που ερευνούν τα λογιστικά βιβλία του κόμματος από το 1989 και έκανε λόγο για «ενδεχόμενη αξιολόγηση» των ατασθαλιών στα οικονομικά του, ως «ξέπλυμα βρώμικων χρημάτων», πράγμα που οδηγεί στην ποινικοποίηση των παραβάσεων του νόμου περί χρηματοδότησης των κομμάτων. Το πόρισμα των ορκωτών λογιστών αναμένεται να υποβληθεί το Σαββατοκύριακο και θα δοθεί στη δημοσιότητα αφού συνεδριάσει το προεδρείο του κόμματος."

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ στις 25 Γενάρη 2000
Αλλο ένα ζήτημα που «έκαιγε» όσον αφορά το σκάνδαλο των «χρηματοδοτήσεων» είναι το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, που ερευνούσαν τα οικονομικά της CDU. Ο ταμίας της CDU, Ματίας Βίσμαν, είπε πως οι συντάκτες της έκθεσης της ιδιωτικής εταιρίας ορκωτών λογιστών «Ernst Young» ανακάλυψαν 2.174.000 εκατομμύρια μάρκα από ανεξήγητες πηγές, την περίοδο 1993-1998. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί με όσα έχει παραδεχτεί ο Χέλμουτ Κολ, αλλά διευκρίνισε πως ακόμα δέκα εκατομμύρια μάρκα εμφανίστηκαν μυστηριωδώς στα βιβλία της CDU από το 1989 έως το 1992. Πάντως κανένα από τα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνει τα περίπου 14 εκατομμύρια μάρκα που ανακαλύφθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα στα γραφεία του κόμματος στην Εσση.
...................................
Ωστόσο, Γάλλοι αξιωματούχοι διενεργούν μια ευρύτατη έρευνα για διαφθορά στις δραστηριότητες της Elf όταν αυτή ήταν υπό κρατική ιδιοκτησία, έρευνες που φτάνουν ως τις προμήθειες που καταβλήθηκαν κατά την πώληση στην «Elf» του γερμανικού διυλιστηρίου «Λόινα», το 1992. Το 1997 ανακάλυψαν ότι η γαλλική εταιρία είχε πληρώσει 256 εκατομμύρια φράγκα στο μεσάζοντα Αντρέ Γκελφί, ως προμήθεια για τη συμφωνία. Ο Γκελφί, ο οποίος ανακρίνεται, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι τόσο ο Κολ όσο και ο Μιτεράν γνώριζαν για τις πληρωμές αυτές

ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΜΙΤΤΕΡΑΝ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ στις 26 Γενάρη 2000
«Η φερόμενη εισροή σκιωδών γαλλικών χρημάτων στα ταμεία του κόμματος, προκειμένου να βοηθήσουν την προεκλογική καμπάνια του Χέλμουτ Κολ το 1994, πηγαίνει τόσο βαθιά στο χρόνο για τις γερμανικές αρχές ώστε να μπορέσουν να εγείρουν μία ποινική δίωξη», δήλωσε χτες ένας εκτός των εισαγγελέων της υπόθεσης με τους «μαύρους λογαριασμούς και τις παράνομες χρηματοδοτήσεις» της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης, της CDU.
Κατά αυτόν τον τρόπο, κοπάζει προσωρινά, τροποντινά, η θύελλα που ξέσπασε ξαφνικά και στις δύο χώρες, με τις αποκαλύψεις που ήθελαν τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Μιτεράν να καταθέτει στο ταμείο της CDU, για να βοηθήσει τον Κολ, αλλά με ανταλλάγματα φυσικά το διυλιστήριο της Λόινα.
Παράλληλα, η Γαλλίδα υπουργός Δικαιοσύνης Ελιζαμπέτ Γκιγκού -που ήταν στενή συνεργάτης - απέρριψε ως άκρως απίθανη την αναφορά ότι ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Μιτεράν, ενίσχυε οικονομικά μέσω της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρίας «Ελφ Ακιτέν» την CDU επί καγκελαρίας Χέλμουτ Κολ.
Εκτός αυτών, ο ίδιος ο Κολ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω του εκπροσώπου του, διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς αυτούς, δηλώνοντας ότι πρόκειται για «επινοήσεις και μυθεύματα» και υπογραμμίζοντας ότι «δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα χρημάτων» μεταξύ του ιδίου και του τότε Προέδρου της Γαλλίας όσον αφορά την εξαγορά εκ μέρους της «Ελφ» του διυλιστηρίου Λόινα της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.
Πάντως, για την ιστορία, στην έρευνα που διεξήγε από κοινού με το δεύτερο κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης («France-2») και το ARD υποστηρίζει ότι από τα 43,6 εκατομμύρια ΕΥΡΩ που πλήρωσε σε προμήθειες η «Ελφ», τα 15,4 προορίζονταν για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Κολ το 1994, με βάση μια εντολή που είχε δώσει ο ίδιος ο ΦρανσουάΜιτεράν. Στις δοσοληψίες μετείχαν πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών και διάφοροι διαμεσολαβητές, ενώ οι συνομιλίες για το θέμα αυτό έγιναν κυρίως στο ξενοδοχείο «Ρίτσμοντ», στη Γενεύη της Ελβετίας.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ στις 31 Οκτώβρη  2009 
Σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα των Τάιμς του Λονδίνου, το Ποινικό Δικαστήριο του Παρισιού καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης ή και βαριά χρηματικά πρόστιμα 42 άτομα. Ανάμεσά τους ο Ζαν Κριστόφ Μιτεράν, που καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή και 340.000 ευρώ, ο 82χρονος πρώην υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Σαρλς Πασκουά (ένα χρόνο φυλάκισης με αναστολή για παράνομες πιέσεις), ο 66χρονος κρατικός υπάλληλος Ζαν Σαρλς Μαρσιάνι σε τρίμηνη ποινή κάθειρξης και δεκάδες άλλα άτομα που σύμφωνα με το δικαστήριο «προώθησαν» (με το αζημίωτο...) στην Αγκόλα 170.000 νάρκες, 420 άρματα μάχης, 150.000 βλήματα, 12 ελικόπτερα, έξι πολεμικά σκάφη στην κυβέρνηση του Προέδρου Ζοζέ Εδουάρδου Ντος Σάντος από το 1993 έως το 1998.
Στην υπόθεση που είναι γνωστή στο γαλλικό Τύπο σαν «Αγκόλα - Γκέιτ» εμπλέκονται ακόμη και σεναριογράφοι της βιομηχανίας κινηματογράφου, αλλά και επιχειρηματίες. Ο Σαρλ Πασκουά, κεντροδεξιός, πρώην ισχυρός πολιτικός και μέντορας του Ζακ Σιράκ και του τωρινού Προέδρου Νικολά Σαρκοζί, χρησιμοποίησε, σύμφωνα με το δικαστήριο, χρήματα από τους μεσάζοντες των πολεμικών βιομηχανιών και για να χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία του για εκλογή στο Ευρωκοινοβούλιο (όπου ήταν μέλος από το 1999 έως το 2004).
Ο Ζαν Κριστόφ Μιτεράν δούλευε για πολλά χρόνια σαν σύμβουλος επί των Αφρικανικών Υποθέσεων του πατέρα του Φρανσουά, όταν ο τελευταίος ήταν Πρόεδρος της Γαλλίας. Χρησιμοποίησε τις υψηλές γνωριμίες του για να προωθήσει το εμπόριο όπλων στην Αγκόλα παίρνοντας σε μίζες πάνω από 2 εκατ. δολάρια...



Δεν υπάρχουν σχόλια: