Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Άλλη μια φορά για το «κίνημα της κουκούλας», τις δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΑΡ κ.α.)

Το ΠΑΜΕ στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ (8/7/2011) κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα:
«Η ΕΕ και το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλουν την άγρια επίθεση των ΜΑΤ, την εκτεταμένη χρήση χημικών ενάντια στους διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας. Καταγγέλλουν την επίθεση σε εκπαιδευτικούς κάτω από τα γραφεία της ΔΟΕ (Σύνταγμα - Ξενοφώντος), τη χρήση χημικών γύρω και μέσα στο κτίριο και τον τραυματισμό τριών εκπαιδευτικών. Η ενέργεια αυτή στοχεύει στο χτύπημα και στην τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος για να περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα που περιέχονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Ταυτόχρονα, η ΕΕ και το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλουν τον προβοκατόρικο ρόλο των κουκουλοφόρων στο κίνημα. Οι κουκουλοφόροι αξιοποιούνται και εντάσσονται σε συγκεκριμένο σχέδιο υπονόμευσης και χτυπήματος του κινήματος. Μέσα στους κουκουλοφόρους δραστηριοποιούνται διάφοροι μηχανισμοί, υπηρεσίες και ασφαλίτες, έτοιμοι για κάθε προβοκάτσια και αποπροσανατολισμό.
Αυτοί οι μηχανισμοί βρίσκονται στην υπηρεσία τρομοκράτησης του λαού και του λαϊκού κινήματος. Ο λαός να απαντήσει στην κλιμάκωση του αυταρχισμού, στην επίθεση στα δικαιώματά του με οργάνωση και αντεπίθεση για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Οι εκβιασμοί, η προβοκάτσια από τα όργανα του συστήματος, οι απειλές και η τρομοκρατία θα κλιμακωθούν. Τώρα απαιτείται οργάνωση και περιφρούρηση του αγώνα».

Το ψήφισμα αυτό υιοθετήθηκε στην ΑΔΕΔΥ και από τα Διοικητικά Συμβούλια των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ. Αρνήθηκαν να το ψηφίσουν η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) και οι Παρεμβάσεις, γιατί καταδίκαζε τους κουκουλοφόρους! Η «Αυτόνομη Παρέμβαση» αρχικά είπε ότι θα υπερψηφίσει, αρκεί να προστεθεί μία ακόμα πρόταση. Η πρόταση που προστέθηκε μετά την πρώτη παράγραφο είναι η εξής:  «Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για το χτύπημα της απεργίας και της προβοκάτσιας που εκτυλίχθηκε στο Σύνταγμα. Για την εξέλιξη αυτή καταγγέλλουμε τον υπουργό Δημόσιας Τάξη». Ωστόσο, τελικά το καταψήφισε!
Το ίδιο σκηνικό και στα Διοικητικά Συμβούλια ΔΟΕ-ΟΛΜΕ. Η Συνεργασία (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) και οι Παρεμβάσεις αρνήθηκαν να υιοθετήσουν το ψήφισμα, το οποίο τελικά ψηφίστηκε.
Τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησαν συνιστούν σοβαρή απειλή για το εργατικό κίνημα. Δίνουν κάλυψη στους μηχανισμούς τσακίσματος του κινήματος από το αστικό κράτος.  Π.χ. ότι «δεν μπορούν να μπουν στην ίδια μοίρα κυβέρνηση και κουκουλοφόροι». Ή ότι: «η κυβέρνηση έριξε δύο τόνους χημικά και εσείς θέλετε να βγάλετε ψήφισμα καταδίκης των κουκουλοφόρων». Λες και δε χρησιμοποιείται, αν δεν καθοδηγείται, η δράση των κουκουλοφόρων από κρατικούς μηχανισμούς για να προβοκάρουν το λαϊκό κίνημα.
Η στάση τους ισοδυναμεί με έγκλημα, είναι καθαρός τυχοδιωκτισμός. Την ώρα μάλιστα που σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και ανόδου των ταξικών αγώνων όλοι οι μηχανισμοί κυβέρνησης-κεφαλαίου δουλεύουν πυρετωδώς για το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος. Αλήθεια, ποιος μπορεί να το αρνηθεί σήμερα αυτό;
Μιλάνε για «ειρηνικό» και «ακηδεμόνευτο» κίνημα, την στιγμή της πιο βάρβαρης επίθεσης στα δικαιώματα του λαού, την στιγμή που δεκάδες μηχανισμοί του συστήματος, η ίδια η εργοδοσία, παρεμβαίνει στο εργατικό κίνημα.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να βγάλουν συμπεράσματα για αυτές τις δυνάμεις.
Σήμερα χρειάζεται ένα κίνημα ταξικά προσανατολισμένο, πειθαρχημένο, περιφρουρημένο, ικανό να αντιμετωπίσει κάθε ύπουλο χτύπημα, κάθε προβοκάτσια των μηχανισμών της αστικής τάξης. Ακριβώς αυτό το κίνημα υπηρετεί το ΠΑΜΕ.
ü  Οι εργαζόμενοι δε μπορούν να εμπιστευτούν δυνάμεις που δεν καταγγέλλουν τον προβοκατόρικο ρόλο των κουκουλοφόρων στο κίνημα!

Αθήνα, 14/7/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: