Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Αποκάλυψη-βόμβα Λιάνας Κανέλλη.

Πριν λίγο η Λιάννα Κανέλλη έκανε μια πολύ σοβαρή αποκάλυψη στο ΑΛΤΕΡ. Μίλησε για  εκρηκτικά που υπάρχουν αποθηκευμένα στην Ελευσίνα.


Ερώτηση: Πρόκειται για αυτό το πλοίο;


«Μυστηριώδες» πλοίο με τόνους εκρηκτικών
Το πλοίο «BALTIK SKY» που μετέφερε 680 τόνους εκρηκτικά, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε στις δυτικές ακτές της Αιτωλοακαρνανίας

Eurokinissi
«Μυστηριώδες» 37χρονο πλοίο φορτωμένο με 680 τόνους εκρηκτικών υλών και 8.000 πυροκροτητές εντοπίστηκε προχτές Κυριακή να πλέει ανοιχτά από τις δυτικές ακτές της Αιτωλοακαρνανίας. Η πλωτή «βόμβα» περιφερόταν «ανενόχλητη» σε Μεσόγειο, Αιγαίο και Ιόνιο από τις 27 Απρίλη. Οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν σχετικά πριν από 5 μέρες, ενώ όλη η υπόθεση, όπως εκτυλίσσεται, αλλά και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δείχνουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, προκαλεί ερωτήματα...
Το πλοίο ονομάζεται «BALTIK SKY» φέρει σημαία Union of Comoros και έχει 7μελές πλήρωμα, 5 Ουκρανούς και 2 ναυτικούς από το Αζερμπαϊτζάν, οι οποίοι έχουν συλληφθεί. Η ιδιοκτήτρια εταιρία είναι αλλοδαπή με έδρα τα νησιά Μάρσαλ και φέρεται να έχει την επωνυμία «ALFA SHIPPING».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα, στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτη, το πλοίο φαίνεται ότι είχε ξεκινήσει στις 27 Απρίλη από Αλβανία, κατέπλευσε σε λιμάνι της Τυνησίας στις 12 Μάη. Στη συνέχεια εμφανίζεται στα Δαρδανέλια στις 21 Μάη, και την επομένη, δηλαδή στις 22 Μάη, στην Κωνσταντινούπολη, ενώ στις 2 Ιούνη επιστρέφει στα Δαρδανέλια. Από τα ταξιδιωτικά έγγραφα που βρέθηκαν στο πλοίο δεν μπορεί να εξακριβωθεί αν ξεφορτώθηκαν στα λιμάνια αυτά ποσότητες φορτίου. Επίσης, από τα έγγραφά του προκύπτει ότι η φόρτωση έγινε στην Τυνησία και ότι προορισμός του θα έπρεπε να είναι το Σουδάν. Η δε παραλήπτρια εταιρία του φορτίου, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι εταιρία ανύπαρκτη, ενώ η «ταυτότητά» της είναι μία ταχυδρομική θυρίδα στο Χαρτούμ.
Κατά τον Γ.Ανωμερίτη, οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν πριν από 5 μέρες και στις σχετικές έρευνες που ξεκίνησαν, εκτός από το Λιμενικό Σώμα, συμμετέχουν η ΕΥΠ και η ΕΛΑΣ. Το πλοίο, όταν εντοπίστηκε, οδηγήθηκε στο λιμάνι Πλατυγιάλι - Αστακού οπότε και επιβιβάστηκαν οι ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού και συγκεκριμένα «βατραχάνθρωποι» και της αντιτρομοκρατικής. Η βασική παρανομία που εντοπίζεται είναι, όπως ανέφερε ο Ανωμερίτης, ότι «έπρεπε σύμφωνα με τους κανονισμούς να έχει δηλωθεί (από τον καπετάνιο) ότι πλέει με φορτίο "ατομικής βόμβας". Και πρέπει σύμφωνα με τον κανονισμό να έχει δηλώσει το τι φορτίο έχει, 24 ώρες πριν» την είσοδο στα ελληνικά ύδατα.
Ο υπουργός ανέφερε ότι η επέμβαση έγινε ύστερα από συνεννόηση με όλους τους διεθνείς οργανισμούς και διωκτικές αρχές και σημείωσε ότι «πιθανόν κάπου να κατάλαβαν ότι επρόκειτο για εμπλοκή με τρομοκρατικές ή άλλου είδους μη νόμιμες οργανώσεις και εξ αυτού του λόγου όταν πέρασε από τα ελληνικά νερά απαιτήθηκε να παρέμβουμε».
Οσον αφορά στο πλήρωμα, αφού συνελήφθη οδηγήθηκε στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου για ανάκριση, ενώ χτες το μεσημέρι ο εισαγγελέας απήγγειλε στους ναυτικούς κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.
Πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: