Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Βία είναι τα αντιλαϊκά μέτρα κράτους - κεφαλαίου

-- Κυρία Παπαρήγα, επειδή μιλήσαμε πριν για αποσπασματικές φράσεις και πώς διογκώνονται και πώς ερμηνεύονται, σας ανησυχεί το γεγονός ότι στη σημερινή συνέντευξη, μπορεί πάλι δύο φράσεις σας, όπως το να ασκηθεί η λαϊκή βία της πλειοψηφίας ή ότι δεν υπάρχει ειρηνική συνύπαρξη ανάμεσα στα μονοπώλια και το λαό, μπορούν επίσης να παρεξηγηθούν;
-- Μα αυτά τα λέμε από γεννησιμιού μας. Δεν κατάλαβα, με συγχωρείτε πάρα πολύ. Η απεργία - μάλιστα την αναγνωρίζει και το Σύνταγμα θεωρητικά - είναι μια επιλογή του λαού η οποία δημιουργεί προβλήματα στην εργοδοσία. Καταλαβαίνετε, με αυτήν την έννοια, δεν είναι μια μορφή βίας; Θέλετε να βάλετε άλλη λέξη, βάλτε. Η ΕΕ, το κράτος, τα μονοπώλια, δεν ασκούν βία σε βάρος των λαών όταν τους κόβουν τις συντάξεις; Τι είναι η βία; Πάει ο νους μας στη σωματική βία ή στους προπηλακισμούς.
Τώρα η κυβέρνηση έχει βρει το κόλπο: Υπάρχει, λέει, ιδεολογική, φραστική βια σε βάρος της κυβέρνησης. Δεν κατάλαβα. Δεν έχει δικαίωμα ο εργαζόμενος να καταδικάζει την κυβέρνηση και να της λέει ότι έχει δολοφονική πολιτική, αντεργατική πολιτική; Τι είναι βια; Δηλαδή, πώς θα μιλάμε τώρα; Θα πάμε να βρούμε την ορολογία της ΕΕ; 'Η η απεργία δεν είναι μια μορφή τέτοια; Οταν ανεβαίνουν οι ναυτεργάτες στους καταπέλτες για να μη φύγουν τα πλοία δεν είναι και αυτή; Αυτά εννοούμε.
Οταν ο λαός αυτή τη στιγμή πάει - και αυτό έχει γίνει και στο παρελθόν - σε περιοχές, σε λαϊκές περιοχές, να μην αφήσει να τις καταπατήσουν οι ιδιώτες, να μην τις αγοράσουν, γιατί δεν είναι καταπάτηση, την κάνουν νόμιμα; Εγώ πήγα το Σάββατο στο διήμερο της ΚΝΕ, που το έκανε στο κάμπινγκ του ΕΟΤ. Ενα καταπληκτικό κάμπινγκ, ως πράσινο, έκταση. Είναι 20 χρόνια αναξιοποίητο. Το έχουν συνδέσει με το Ελληνικό να το πουλήσουν. Αν κατέβουν σήμερα, και δεν είναι θέμα των κατοίκων στα Καμένα Βούρλα, και πάνε τα νέα ζευγάρια και μπουν μέσα και κάνουν διακοπές ή σαββατοκύριακο; Βία λαϊκή είναι αυτή. Γιατί; Απορριπτέα είναι;
Αυτό δεν είναι λαϊκή βία; Δεν κατάλαβα, γιατί μας πειράζει η λέξη βία; Μας βιάζουν όλη μέρα. Δε λέμε αυτά με τον αγκυλωτό σταυρό και «οι 300 στο Γουδή», μιλάμε για την ουσία. Αυτά που μου ανήκουν θα τα κατακτήσω με την οργάνωση, με τη μαζική μου συμμετοχή, με τη θέληση του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: