Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Απαγορευτικές οι διακοπές για το λαϊκό εισόδημα

Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), το 62% των Ελλήνων δεν προγραμματίζει διακοπές για φέτος. Οι αιτίες για τη μη πραγματοποίηση των διακοπών είναι: Οικονομικοί λόγοι και επαγγελματική αστάθεια 82%, επαγγελματικές υποχρεώσεις 10% και άλλοι λόγοι 8%.
Σημαντικό, επίσης, στοιχείο της έρευνας είναι αυτό που αναδεικνύει το γεγονός ότι ακόμη κι αυτοί που θα πάνε περιορίζουν όλο και περισσότερο τη διάρκεια των διακοπών τους. Συγκεκριμένα, από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων προκύπτει ότι το 46% θα πάει 7 μέρες διακοπές, το 25% 10 μέρες, το 23% 15 μέρες, το 5% 20 μέρες και μόλις 1% θα κάνει διακοπές για 30 μέρες.
Και πώς θα γινόταν διαφορετικά όταν, σύμφωνα με υπολογισμούς, το ελάχιστο κόστος για διαμονή - διατροφή 15 ημερών μιας τετραμελούς οικογένειας αγγίζει πλέον τα 3.500 ευρώ! Ενα ποσό απλησίαστο για τη μέση λαϊκή οικογένεια, πολύ περισσότερο που η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την τρόικα, φρόντισε να περικόψει ακόμη περισσότερο τους μισθούς και τις συντάξεις, ώστε να μη φτάνουν ούτε για τα πλέον απαραίτητα (Κι αυτό βέβαια χωρίς καθόλου να υποτιμούμε ότι και η ξεκούραση είναι απολύτως απαραίτητη για όλους τους εργαζόμενους).
ΥΓ:Τα συμπεράσματα της έρευνας ας τα διαβάσουν καλύτερα και κάποιοι έμποροι και ξενοδόχοι, για να μάθουν ποια είναι η αληθινή αιτία της δραστικής μείωσης του τζίρου τους. Να καταλάβουν επιτέλους ότι δε φταίνε ούτε οι διαδηλώσεις των εργαζομένων, ούτε οι κινητοποιήσεις των ναυτεργατών, ούτε η απεργία των ταξιτζήδων...
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: