Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Για γέλια ή για κλάματα;

Αναδημοσίευση από το star.gr
Δεν  φιλοδοξεί να δρέψει δάφνες σοβαρής πολιτικής ανάλυσης η συγκεκριμένη ανάρτηση .  Ή μήπως δεν είναι έτσι;

Παπανδρέου: «Κάποτε θα πιω ένα ποτήρι κρασί με τον Αντώνη»
Στην προσωπική του σχέση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά στάθηκε -μεταξύ άλλων- ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο περιοδικό Businessweek.

«Έχουμε μια μακρά προσωπική σχέση. Βεβαίως, θεωρώ ότι στην πολιτική κανείς είναι ορθό να διαχωρίζει τη θεσμική με την προσωπική σχέση» σημειώνει ο πρωθυπουργός ο οποίος στη συνέχεια τονίζει ότι ίσως στο μέλλον πιεί ένα… κρασάκι με τον Αντώνη Σαμαρά και αναπολήσουν το παρελθόν: «Κάποτε, ύστερα από καμιά δεκαετία ίσως, μπορεί να καθίσουμε μαζί να πιούμε ένα ποτήρι κρασί και, αναπολώντας το παρελθόν, να πούμε “Ας κρίνουμε τώρα πώς έχουν πάει τα πράγματα στην Ελλάδα”».
Χαρακτηρίζοντας, εξάλλου, την πορεία της Ελλάδας με τη δραχμή ως «λούνα παρκ», ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η χώρα γνώρισε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης με το ευρώ ενώ ως προτεραιότητες για το 2012 έθεσε την αναμόρφωση του φορολογικού, την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και την ανάπτυξη μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.
Ο κ. Παπανδρέου, τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα ήθελε να τον θυμάται ο κόσμος τόνισε χαρακτηριστικά πως «θα ήθελα να δω είναι ότι έχω συνεισφέρει στο κοινό καλό της χώρας μας και στη συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων της, γιατί έχουμε μεγάλες δυνατότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: