Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Αστυνομικοί,στο Σαν Φρανσίσκο, δολοφονούν εν ψυχρώ 19χρονο που δεν πλήρωσε εισητήριο στο Τραμ!

 
Οι αστυνομικοί του Σαν Φρανσίσκο πυροβόλησαν 19χρονο αγόρι επειδή δεν πλήρωσε το εισιτήριο του τραμ. 
Οι εικόνες από τον τόπο της δολοφονίας σοκάρουν!
Ένας 19χρονος νεαρός άφησε την τελευταία του πνοή στο δρόμο, έπειτα από επίθεση που δέχθηκε από πάνοπλους αστυνομικούς στη γειτονιά του Bayview, στο Σαν Φρανσίσκο.
Η αστυνομικοί, στο βίντεο που τραβήχτηκε από το σημείο της επίθεσης, φαίνονται να τρέχουν προς το μέρος του και να ανοίγουν πυρ, πυροβολώντας τον πισώπλατα πάνω από έξι φορές.
Σε περιπολία που έκαναν στην περιοχή, εντόπισαν τον 19χρονο ο οποίος δεν είχε καταβάλει το αντίτιμο του τραμ, τον καταδίωξαν και στο τέλος τον πυροβόλησαν εξαιτίας της άρνησής του να πληρώσει τα 2 δολάρια του εισιτηρίου!.
Ο 19χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο, ενώ οι αστυνομικοί απομάκρυναν τους κατοίκους που έσπευσαν να δουν τι συνέβαινε.



Δείτε τις σοκαριστικές σκηνές!
Η εν ψυχρώ δολοφονία διαπράχθηκε στη συμβολή των Θερντ Στριτ και Ώκντεϊλ Άβενιου περίπου στις 5 το απόγευμα, μπροστά στα μάτια δεκάδων μαρτύρων. Ο κόσμος ήταν σοκαρισμένος και φώναζε ενάντια των αστυνομικών και της αναίτιας πράξης τους .
Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι ο νεαρός οπλοφορούσε και τον πυροβόλησαν επειδή βρίσκονταν σε νόμιμη άμυνα και κινδύνευε η ζωή τους. Από τα πλάνα των περαστικών δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, καθώς ένας από αυτούς φώναζε ''Δεν έχει καν όπλο''.
Στον τόπο της δολοφονίας δε βρέθηκε κανένα όπλο, ενώ οι δύο αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει ότι οι έρευνες συνεχίζονται. Τα επίσημα στοιχεία του νεκρού δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα.
Λίγες ώρες αφότου μαθεύτηκε το περιστατικό, αναρχικοί κάλεσαν αυθόρμητη πορεία τα μεσάνυχτα στην περιοχή του Μίσσιον. Συμμετείχαν 100 περίπου διαδηλωτές με καλυμμένα πρόσωπα, οι οποίοι ξεκινώντας από τη Βαλένσια Στριτ κατευθύνθηκαν προς το τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Οι κάτοικοι της περιοχής είναι εξαγριωμένοι και κατηγορούν την αστυνομία για την ανάλγητη συμπεριφορά της. Το περιστατικό με τη δολοφονία του νεαρού ήρθε να συμπληρώσει τη μακρά λίστα των θυμάτων από τη βία των αστυνομικών.

 Δείτε το βίντεο 

Aν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να δείτε το βίντεο πηγαίνετε εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: