Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Δήμος Πετρούπολης-Δήμος Νίκαιας-Ρέντη, πορείες αντίθετες.

Ο ένας πέρασε στα χέρια των κομμουνιστών, ο άλλος  στα χέρια των " δημοκρατών". Αν θυμάμαι καλά, "αριστεροί" δεξιοί , κεντρώοι , είχαν πανηγυρίσει για  το ότι το ΚΚΕ έχασε την Κοκκινιά. Έβγαζαν αφρούς από τη χαρά τους, ιδιάιτερα κάποιοι "αριστεροί". Στη μια περίπτωση χαμένος τελικά ο  λαός της Νίκαιας στην  άλλη κερδισμένος ο λαός της Πετρούπολης. Για το τι έχει προλάβει να κάνει ο κομμουνιστής δήμαρχος σας έχουμε ενημερώσει όσο γινόταν από αυτή τη σελίδα. Ας δούμε όμως σήμερα μέσα από 2 δημοσιεύματα του Ριζοσπάστη  αποφάσεις των αντίστοιχων δήμων. 



ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Προς επίλυση ελλείψεις σχολικής στέγης
Τα σοβαρά προβλήματα ελλείψεων στη σχολική στέγη συνεχίζουν να ταλανίζουν πολλές περιοχές στην Αττική και την περιφέρεια και μαζικοί φορείς των γονιών εκφράζουν ανησυχίες για την κατάσταση που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα παιδιά τους τη νέα σχολική χρονιά. Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή του Δήμου της Πετρούπολης, όπου η Ενωση Γονέων έγκαιρα έχει επισημάνει το πρόβλημα, ιδιαίτερα για τα δημοτικά σχολεία. Η Δημοτική Αρχή μαζί με τους γονείς διεκδίκησε με αποφασιστικότητα και πέτυχε ήδη να δρομολογηθούν παρεμβάσεις στον τομέα της σχολικής στέγης που θα δώσουν ανάσες στο οξυμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη. Ετσι, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή:
Συγκεκριμένα, τo 6o Δημοτικό (10 αίθουσες) θα ολοκληρωθεί μέχρι το Νοέμβρη του 2011 και θα λειτουργήσει μόνο σε πρωινή βάρδια μέχρι το τέλος της νέας σχολικής χρονιάς (2011-2012). Το καλοκαίρι του 2012, θα ολοκληρωθεί και το 3ο Δημοτικό.
Στο 9ο Δημοτικό ξεκινά τον Αύγουστο του 2011 η προσθήκη τεσσάρων αιθουσών (πολλαπλών δραστηριοτήτων, διδασκαλίας και πληροφορικής).
Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την ανέγερση δύο νέων σχολικών μονάδων, του 11ου Δημοτικού στην Πάνω Πετρούπολη, και του 18ου Νηπιαγωγείου.
«Ολοι μας είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα, ώστε όλα αυτά που δεσμεύτηκε ο ΟΣΚ, να γίνουν πράξη, με την τήρηση του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος», τονίζει η δημοτική αρχή.


ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ
Συρρίκνωση και αυξήσεις στα τροφεία
Την κατάργηση τριών παραρτημάτων των Παιδικών Σταθμών (ΙΒΣΑ στην οδό Σμύρνης, στην οδό Γέμελου και στην Ιερολοχιτών) και το «πέταγμα» από αυτούς 250 παιδιών και βρεφών επιχείρησε η δημοτική αρχή Νίκαιας - Ρέντη του Γ. Ιωακειμίδη (ΠΑΣΟΚ) κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης. Η δημοτική αρχή έφερε σχετικό θέμα με το οποίο ζητούσε την κατάργηση των Παιδικών Σταθμών, αλλά, μετά τη σύσσωμη αντίδραση της αντιπολίτευσης, αναγκάστηκε να αναβάλει τη λήψη απόφασης.
Την προσήλωσή της στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, του μνημονίου και του «μεσοπρόθεσμου», η νέα δημοτική αρχή την έχει αποδείξει από την ημέρα που ανέλαβε την διοίκηση του δήμου, αυξάνοντας τα τροφεία για τα βρέφη από 80 ευρώ που ήταν έως και 130 ευρώ και επιβάλλοντας κλιμακωτά αυξήσεις από 20% έως 50% για τα υπόλοιπα παιδιά.
Παράλληλα επέβαλε ποσόστωση 5% για την εγγραφή παιδιών αλλοδαπών με ένσημα. Ετσι μια αλλοδαπή εργαζόμενη μητέρα, που έχει τις ίδιες προϋποθέσεις με μια Ελληνίδα, δεν μπορεί να αφήνει το παιδί της στον Παιδικό Σταθμό του Δήμου. Επιπλέον εντάσσει το Βρεφονηπιακό Σταθμό της οδού Ακροπόλεως στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, χτυπώντας τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων και αποκλείοντας πολλά από τα παιδιά που ήδη φοιτούσαν.
Την ίδια στιγμή έκοψε τα δωρεάν θαλάσσια μπάνια για τους κατοίκους που παρείχε η αγωνιστική δημοτική αρχή του Στέλιου Μπενετάτου και επέβαλε χαράτσι 30 ευρώ στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά που αναγκάζονται το καλοκαίρι να μένουν στην πόλη. Στο πρόγραμμα αυτό τα παιδιά συμμετείχαν δωρεάν.
Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κοκκινιάς - Ρέντη αντιπάλεψαν και αντιπαλεύουν αυτή την πολιτική της ανταποδοτικότητας και του χαρατσώματος και δίνουν τη μάχη για να αποτρέψουν αυτές τις αποφάσεις. Καλούν το λαό της Κοκκινιάς και του Ρέντη να μη δεχτούν να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους και να οργανώσουν την πάλη τους μαζί με τα ταξικά σωματεία, το ταξικό κίνημα της περιοχής απέναντι σε αυτή την πολιτική ώστε μην εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα την ώρα που οι ίδιοι και οι οικογένειές τους πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Καλούν τους εργαζόμενους του δήμου σε οργανωμένη πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και για δημόσιους και δωρεάν Παιδικούς Σταθμούς για όλα τα παιδιά των εργαζομένων και των ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: