Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Αλλή μια πρόταση συνεργασίας από τον Τσίπρα ....και προς το ΚΚΕ.

Από τη Free Sunday

Προσέξτε το ύφος της ερώτησης στη συνέντευξη Τσίπρα!  " ...δεν σας θέλουν ". Oύτε κουβέντα για διαφορές.Λες και  πρόκειται για μια παρέα που τσακώθηκε και έδιωξε ένα μέλος της.  Ηλιθιωδώς προβοκατόρικη ερώτηση. Αλλά και η απάντηση στο ίδιο στυλ. "Αντιμνημονιακό μέτωπο" λέει απευθύνοντας πρόσκληση σε ότι περπατάει, πετάει ή κολυμπάει και είναι αντι.... Ούτε κουβέντα βέβαια για την ριζικά αντίθετη προοπτική  του ΚΚΕ.  Για παράδειγμα . Μίλησε ο Τσίπρας στη Ρώμη για "«ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα του χρέους τώρα», «επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, μεταφορά μεγάλου μέρους στην ΕΚΤ, διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του, αναδιανομή του πλούτου, και πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων ίσο με το 5% του ΑΕΠ χρηματοδοτούμενο από την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων με παράλληλη έκδοση ευρωομολόγων» ,κλπ. 
Αυτά μπορεί να είναι πεδίο πολιτικής ή εκλογικίστικης σύγκλησης διαφόρων ομάδων αντι.... για να σκορπίσουν στους 5 ανέμους μετά τις εκλογές αφού έχουν στρογγυλοκαθίσει στη θέση του βουλευτή για να "πολεμάνε το σύστημα από μέσα". Ως εκεί όμως. 


Γιατί επιμένετε στην ανάγκη συνεννόησης με το ΚΚΕ; Δεν έχετε πειστεί ότι… δεν σας θέλουν;
Η πρόσκληση δεν αφορά προνομιακά το ΚΚΕ, αλλά όλες τις δυνάμεις που αμφισβητούν το μνημόνιο από προοδευτική σκοπιά. Και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και τους Οικολόγους, και τη Δημοκρατική Αριστερά και το Άρμα Πολιτών και τον κόσμο και τα στελέχη που φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ του μνημονίου. Όλες αυτές οι δυνάμεις, αν συνειδητοποιήσουν την ιστορική ευθύνη και πρόκληση συνάμα, αν συντονιστούν σε ένα αντιμνημονιακό μέτωπο, σε μια εκλογική συμμαχία που θα διεκδικήσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, θα προκαλέσουν ριζική ανατροπή των συσχετισμών. Αυτή τη στιγμή στους δρόμους και στις πλατείες καταγράφεται μια νέα κοινωνική πλειοψηφία. Ο λαός μας χειραφετείται και αφυπνίζεται. Είναι ιστορικό καθήκον της Αριστεράς να αγωνιστεί ώστε να μετατραπεί αυτή η κοινωνική πλειοψηφία και σε πολιτική. Να δημιουργηθεί ένας νέος συνασπισμός εξουσίας, που θα απαλλάξει την χώρα από τα μνημόνια της χρεοκοπίας και θα δρομολογήσει μια νέου τύπου ανάπτυξη, χωρίς τη χειραγώγηση των αγορών και του κερδοσκοπικού κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: