Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Οι πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών

Κατάπτυστη η ανακοίνωση των πολιτικών απογόνων των Χιτών και των ταγματασφαλιτών για την την τοποθέτηση τιμητικής πλάκας στο νεκροταφείο της Ξηριώτισσας, στη Λαμία, κατά τη διάρκεια του 20ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ. Οι νέοι κομμουνιστές τίμησαν τους πολιτικούς τους προγόνους σ' ένα χώρο που ήταν τόπος εκτελέσεων κομμουνιστών και αγωνιστών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ.
Δεν πέρασε μία βδομάδα και η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΛΑ.Ο.Σ. εξέδωσε ανακοίνωση και έγραψε: «Νεκροταφείο Λαμίας. Δεκάδες τάφοι Ελλήνων στρατιωτών, απλών φτωχών παιδιών του Ελληνικού λαού που υπηρετώντας την πατρίδα έδωσαν την ζωή τους για να σωθεί η Ελλάδα από την κομμουνιστική δικτατορία». Εγραφε κι άλλα η ανακοίνωση και οι συντάκτες της αναρωτήθηκαν «ποιος έδωσε την άδεια», υποστηρίζοντας πως «οι υπεύθυνοι της τραγωδίας τού εμφυλίου είναι φανερό ότι όχι μόνο δε θέλουν τη λήθη αλλά είναι και θρασείς αμετανόητοι και προκλητικοί διαστρέφοντας και ωραιοποιώντας το παρελθόν και προτρέποντας σε επανάληψή του».
Δεν έχουμε σκοπό να τους μάθουμε Ιστορία.Η ανακοίνωση αυτή αρμόζει απόλυτα στην πολιτική, στην ιστορία και στο ρόλο τους. Θα συμφωνήσουμε μαζί τους, όμως, στο αδιαμφισβήτητο γεγονός πως οι κομμουνιστές «δε θέλουν τη λήθη». Είναι περήφανοι για την ιστορία τους σε αυτόν τον τόπο, μια ιστορία που είναι άρρηκτα δεμένη με τις σημαντικότερες στιγμές της πάλης του λαού ενάντια στους δυνάστες του. Αυτό είναι αδύνατον να το καταλάβουν οι πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 

Ο ' Oρκος του ταγματασφαλιτη:

"Ορκίζομαι εις τον Θεόν, τον άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανωτάτου αρχηγού του γερμανικού στρατού Αδόλφου Χίτλερ. Θα εκτελώ πιστώς απάσας τας ανατεθεισόμενας μου υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις τας διαταγάς των ανωτέρων μου. Γνωρίζω καλώς ότι δια μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεων μου, τας οποίας δια του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθεί παρά των γερμανικών στρατιωτικών νόμων"

Δεν υπάρχουν σχόλια: