Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Η ΔΟΕ ανακάλυψε τον «προσανατολισμό» της κυβέρνησης

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλε η ηγεσία της ΔΟΕ, απειλώντας πως «οποιαδήποτε σκέψη για περικοπές στους μισθούς των εκπαιδευτικών (...) αποτελεί για εμάς αιτία πολέμου» και πως εάν οι σκέψεις για περικοπές «γίνουν πραγματικότητα θα αντιδράσουμε δυναμικά και αποφασιστικά και η έναρξη της σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβρη θα βρει τα σχολεία κλειστά»...
Καλές οι διαθέσεις που καταγράφονται στην «αγωνιστική» αλληλογραφία με τον πρωθυπουργό, αλλά: Η πλειοψηφία της ΔΟΕ ήταν αυτή που αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους συνομιλητές της κυβέρνησης για το «νέο» σχολείο και «θυμήθηκε» ν' αντιδράσει στις ενδεχόμενες (!) περικοπές στους μισθούς των εκπαιδευτικών, ενώ ήδη οι δάσκαλοι έχουν υποστεί - όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι - μεγάλες μειώσεις.
Δε φτάνει η υποκρισία της επιστολής, η ηγεσία της ΔΟΕ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος και του εφαρμοστικού Νόμου, προσανατολίζεται στη συνέχιση της τακτικής των βίαιων περικοπών, σε βάρος των εργαζόμενων και των συνταξιούχων»! «Προσανατολίζεται»! Ούτε σε μια γραπτή «διαμαρτυρία» δεν μπορούν να κρυφτούν! Η κυβέρνηση με το «μεσοπρόθεσμο» δεν «προσανατολίζεται» να συνεχίσει τη βάρβαρη πολιτική της, αλλά εφαρμόζει ήδη τα ακόμα χειρότερα μέτρα, που δε χωράνε σε επιστολές... διαμαρτυρίας!
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: