Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

"Επίκειται και μεγαλύτερο «κούρεμα» που θα φτάσει μέχρι το 50%"

Αναδημοσίευση από Real.gr
Περιοδεία στη Σάμο πραγματοποιεί σήμερα η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ. Κατά την άφιξή της, η κ. Παπαρήγα, αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές δυνατότητες του νησιού, κυρίως στον αγροτικό τομέα, με προϊόντα που, όπως είπε, έχουν ενδιαφέρον για όλη την Ελλάδα, ακόμη και για ολόκληρη την Ευρώπη.
"Παρόλα αυτά", τόνισε η κ. Παπαρήγα, "η πορεία της οικονομίας της Σάμου είναι φθίνουσα κυρίως απ’ τη σκοπιά των μικρών αγροτών και γενικότερα των εργαζομένων και μας δίνεται μια πολύ καλή ευκαιρία σήμερα και με τη συγκέντρωση, να αποδείξουμε γιατί η Ελλάδα μπορεί να αναπτυχθεί, γιατί έχει σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες. Αλλά, ανάπτυξη και συμμόρφωση στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάπτυξη και μονοπώλια, ανάπτυξη και συμβιβασμός, κυριολεκτικά, με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου είναι δύο πράγματα ανεξάρτητα και αντίθετα μεταξύ τους".

Αναφερόμενη στις οικονομικές εξελίξεις, έκανε λόγο για "μια προσωρινή συμφωνία μ΄ ένα μικρό «κούρεμα» 21%", εκτίμησε ότι "επίκειται και μεγαλύτερο «κούρεμα» που θα φτάσει μέχρι το 50%" και τόνισε ότι "δεν πρέπει να χάνεται ούτε μία μέρα για τον λαό όλης της Ελλάδας και για τους κατοίκους του νησιού αυτού".
"Έρχονται πολύ χειρότερα και το θέμα είναι ότι τώρα είμαστε πιο ώριμοι, πιο έμπειροι και μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε με όπλο τη μαχητικότητα, την ενότητα δράσης, τη δύναμη του αγώνα και όχι με τη μοιρολατρία", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η κ. Παπαρήγα αυτή την ώρα επισκέπτεται τους εργαζομένους του νοσοκομείου Σάμου, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί και την Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, προκειμένου να ακούσει τα όποια προβλήματα υπάρχουν.
Λίγη ώρα νωρίτερα, συνομίλησε και με τους οδηγούς ταξί που την περίμεναν στον παραλιακό δρόμο, αναφέροντάς του ότι στέκεται δίπλα στον αγώνα τους και ότι οι αγώνες δίνονται στους δρόμους και όχι στη Βουλή που όλα είναι προκαθορισμένα.

Η κ. Παπαρήγα θα ολοκληρώσει την περιοδεία της με την ομιλία, στις 8.30 το βράδυ, στην πλατεία Πυθαγόρα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://youtu.be/-ofp6A74feo
http://attikanea.blogspot.com/2011/07/blog-post_1328.html#more