Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

M.Α.Σ: Για το νέο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Εκτελεστική Γραμματεία
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για το νέο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ
Ο νέος Νόμος Πλαίσιο στα ΑΕΙ-TEI είναι κομμάτι της ενιαίας σαρωτικής αντιλαϊκής επίθεσης που κεφάλαιο-ΕΕ-κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έχουν εξαπολύσει στο έδαφος της κρίσης. Ήδη τρίβουν τα χέρια τους βιομήχανοι, εφοπλιστές, επιχειρήσεις και λοιπά τρωκτικά που θα κάνουν χρυσές μπίζνες στην Παιδεία και την Ανώτατη Εκπαίδευση.
Προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση του συστήματος που υπηρετούν φορτώνοντας την στις πλάτες μας, στις πλάτες των εργαζόμενων γονιών μας.

Μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανοίγει ένα νέο μέτωπο στον αμείλικτο πόλεμο που έχει κυρήξει απέναντι στο λαό και τα παιδιά του που σπουδάζουν.
Διαλύονται τα επιστημονικά αντικείμενα!
Γίνονται τα ΑΕΙ-ΤΕΙ επιχειρήσεις! Βάζουν δίδακτρα!
Γκρεμίζεται ότι έχει απομείνει
από τη δημόσια δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση!
Επαληθεύεται το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών που σχεδόν ένα χρόνο προειδοποίησε, ενημέρωσε και αποκάλυψε το τι θα επακολουθήσει.
Κανείς να μην ξεχάσει αλλά ίσα-ίσα να κάνει κριτήριο, τις δεκάδες κινητοποιήσεις, καταλήψεις, συλλαλητήρια, παραστάσεις διαμαρτυρίας που οργάνωσαν οι σύλλογοι και οι επιτροπές αγώνα με τη συμβολή του ΜΑΣ, όταν όλοι οι άλλοι έλεγαν πως κινδυνολογούμε.
Κανείς να μην ξεχάσει τη νεολαία ΠΑΣΟΚ και την ΠΑΣΠ που έλεγαν με περίσσιο θράσος πως συμφωνούν με το 90% του νέου νόμου-έκτρωμα.
Κανείς να μην ξεχάσει τις άθλιες θέσεις-διαπιστευτήρια της ΝΔ και της ΔΑΠ που έλεγαν να μπουν πιο βαθιά οι επιχειρήσεις στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και οι σύλλογοι να γίνουν όργανα του κράτους.
Να τι φέρνει το «μνημόνιο της Παιδείας», ο νόμος-έκτρωμα:
1. Διαλύουν ότι έχει απομείνει από το επιστημονικό αντικείμενο και δημιουργούν πτυχία πολλών ταχυτήτων-διαβατήρια για την ανεργία. Θεσμοθετούν τους 3 κύκλους σπουδών, τα μονοετή και τα διετή προγράμματα, τα προγράμματα κατάρτισης-δια βίου εκμετάλλευσης. Αποσυνδέουν πλήρως το πτυχίο από το επάγγελμα. Θέλουν η πλειοψηφία να κάνει δύο χρόνια σπουδές και μετά να δουλεύει με μισθούς πείνας, το πολύ για 500€.
2. Ενισχύουν την επιχειρηματική λειτουργία των ΑΕΙ-ΤΕΙ. Διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και εμπορικές συμφωνίες. Φτιάχνουν μαγαζιά που θα προσελκύουν πελάτες, θα εξάγουν εκπαιδευτικά προϊόντα, θα ιδρύουν παραμάγαζα στο εξωτερικό. Ξεπουλάνε την έρευνα στα μονοπώλια. Με βάση την αξιολόγηση από τις επιχειρήσεις θα αποφασίζετε αν το ίδρυμα θα χρηματοδοτείται. Ανοίγει ο δρόμος για τα δίδακτρα. Όποιο ίδρυμα «δεν τα φέρνει» στην πιάτσα της αγοράς, θα κλείνει, θα συγχωνεύεται, θα καταργείται.
3. Παραδίδουν τη φοιτητική μέριμνα και τις υποδομές σε ιδιώτες.  Κόβουν τη δωρεάν σίτιση, ξεσπιτώνουν κόσμο από τις εστίες τις οποίες θα αφήνουν να ρημάζουν, τέρμα τα δωρεάν βιβλία. Όλα σε ιδιώτες. Πιο μεγάλα βάσανα περιμένουν τη λαϊκή οικογένεια που ήδη ακριβοπληρώνει τις σπουδές του παιδιού της. Οι δήθεν αιώνιοι φοιτητές είναι το προπέτασμα καπνού για τη διαγραφή των εργαζόμενων φοιτητών, αυτών που αναγκάζονται να δουλεύουν για να τα φέρουν βόλτα.
4. Προχωράνε σε αντιδραστική παρέμβαση στο φοιτητικό κίνημα, τις δομές και τα συλλογικά του όργανα, στους φοιτητικούς συλλόγους. Αυτό καθιερώνει το ενιαίο ψηφοδέλτιο για την εκλογή φοιτητή στο συμβούλιο διοίκησης. Είναι το πρώτο βήμα για να περάσει και στους φοιτητές η αντιδραστική λογική «έξω οι παρατάξεις και τα κόμματα» που έντεχνα τόσο καιρό καλλιεργούν τα κόμματα και οι παρατάξεις του κεφαλαίου αλλά και τα «αριστερά» λιβανιστήρια τους που τώρα τελευταία έχουν μετατραπεί σε «ανεξάρτητους». Δυσφημίζουν το συλλογικό αγώνα και μάλιστα λένε πως ο καθένας πλέον θα λύνει τα προβλήματα του με το Συνήγορο του φοιτητή.
5. Καταργούν το άσυλο. Θέλουν όπως λένε να απομακρυνθεί το άσυλο από «το μοντέλο του χωροταξικού ορισμού» για να μπορεί να εισβάλει η αστυνομία στα ιδρύματα. Τα παραμύθια δε για την «ελεύθερη διακίνηση ιδεών» τα ζούμε στο πετσί μας πολύ καιρό με την διδασκαλία της αστικής ιδεολογίας και της επιχειρηματικότητας. «Ελευθερία έκφρασης» είχαν και έχουν μόνο οι επιχειρήσεις και ο καπιταλισμός.
6. Γενικεύεται η στρατιά των συμβασιούχων διδασκόντων, των εκπαιδευτικών χαμηλών βαθμίδων, των συμβασιούχων καθηγητών. Η μεγάλη μάζα των καθηγητών θα αμείβεται με σύμβαση για 1,2 έως το πολύ 5 χρόνια. Διαλύονται οι σταθερές εργασιακές σχέσεις και πλέον η μονιμότητα και ο μισθός θα εξαρτώνται μόνο από την αξιολόγηση με επιχειρηματικά κριτήρια.
Έχουμε πόλεμο με την κυβέρνηση και τους συμμάχους της!
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών!
Τώρα να εγκαταλείψουν οι φοιτητές και οι σπουδαστές το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τις παρατάξεις τους στις σχολές. Χρόνια τώρα με τη βρώμικη προπαγάνδα τους έχουν συμβάλει για να υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα.
Να γυρίσουν την πλάτη στις ομάδες ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ-ΕΑΑΚ που έχουν τεράστια συμβολή στη διάλυση του φοιτητικού κινήματος και των οργάνων του.
Τώρα οι φοιτητές και σπουδαστές πρέπει να ξεσηκωθούν, να μπουν μπροστά για να φτιαχτεί το μεγάλο οργανωμένο ποτάμι που θα τους ανατρέψει με πολιτικοποιημένο αγώνα.
Να παρέμβουμε σε Πρυτανείες, Συγκλήτους, να γίνουν οι σχολές κάστρα αγώνα και πάλης. Από τώρα ετοιμάζουμε μεγάλα συλλαλητήρια την μέρα κατάθεσης του Νόμου στην αρμόδια επιτροπή.
Μαζί μας θα είναι το κομμάτι των πανεπιστημιακών δασκάλων που δεν είναι μπλεγμένο με επιχειρηματικά συμφέροντα. Τώρα να πάρουμε θέση μάχης πλάι στους εργάτες και το ΠΑΜΕ, τους αγρότες και την ΠΑΣΥ, τους μικρομαγαζάτορες και την ΠΑΣΕΒΕ, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα και την ΟΓΕ. Να χτίζεται μέρα με τη μέρα η μεγάλη συμμαχία που θα διεκδικεί έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που συμφέρει το λαό και τη νεολαία.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:
  • Πάρτε τώρα πίσω το άθλιο «μνημόνιο» της παιδείας, το νέο νόμο πλαίσιο!
  • ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ! ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ- ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ- ΒΙΒΛΙΑ- ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ! Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους.
  • Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600€ σε όλους τους φοιτητές που είναι από άλλες πόλεις και που το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000€ ετησίως
  • Καμία μορφή ιδιωτικοποίησης, έξω οι επιχειρήσεις από ΑΕΙ-ΤΕΙ-έρευνα
  • Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν που θα παρέχει αναβαθμισμένο πτυχίο, ως μοναδική προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα. Όχι στην πιστοποίηση και τη «δια-βίου μάθηση» που παγιώνουν την εργασιακή περιπλάνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: