Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Νέα μέτρα χτυπήματος του λαϊκού κινήματος: χαφιεδισμός, λογοκρισία και τρομοκρατία...με τη βούλα!

Το Ιστολόγιο της Επιτροπής Παιδείας Ζακύνθου του ΠΑΜΕ παρουσιάζει τα μέτρα που, κατά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή και τον υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, θα αποτελέσουν την "ασπίδα" θωράκισης του πολιτικού συστήματος από τη χαρακτηριζόμενη "πολιτική" βία. Στην πραγματικότητα τα μέτρα αυτά άλλο στόχο δεν έχουν από το να φιμώσουν τις φωνές αντίστασης και να χτυπήσουν ανελέητα το λαϊκό κίνημα που στοχεύει στην ανατροπή του καπιταλισμού και τη χειραφέτηση των εργαζομένων.

Τα μέτρα που εισηγούνται οι Υπουργοί:
  1. Εκσυγχρονισμός του πλαισίου του δικαιώματος του συνέρχεσθαι όχι με την έννοια του περιορισμού του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος, αλλά με τρόπο ώστε η άσκηση του δικαιώματος αυτού να μην παραλύει κάθε φορά το κέντρο της Αθήνας.
  2. Διερεύνηση του ενδεχομένου χρήσης δακρυγόνων, νερού υπό πίεση και πλαστικών σφαιριδίων εναντίον διαδηλωτών. (Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι σφαίρες από καουτσούκ έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί από τα ΜΑΤ στις επιχειρήσεις καταστολής στην Κερατέα)
  3. Αποκλείονται οι μαζικές προληπτικές προσαγωγές, αλλά διατηρούνται οι προσαγωγές υπόπτων με ενδείξεις ή και ομαδικές προσαγωγές για συγκεκριμένες ομάδες πολιτών που προβαίνουν σε έκνομες ενέργειες.
  4. Επαναπροσδιορισμος του Κανονισμού Αστυνόμευσης και αν το Αρχηγείο της Αστυνομίας αποφανθεί ότι χρήζει αναθεώρησης, αυτό θα προχωρήσει ενδοϋπηρεσιακά. 
  5. Εγκατάσταση μέσων βιντεοσκόπησης στα περιπολικά οχήματα και τις μηχανές των δυνάμεων της αστυνομίας, ο κ. Χρ. Παπουτσής αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί η χρήση βίας εκ μέρους των πολιτών αλλά και των ένστολων. 
  6. Προώθηση της διαφοροποίησης των κανόνων εμπλοκής της Ελληνικής Αστυνομίας, διότι έχουν εξελιχθεί και οι μέθοδοι έκνομων ενεργειών. Στους κανόνες αυτούς θα περιληφθεί και η διάκριση της πρωτογενούς βίας και της παραγώγου βίας.
  7. Επανεξέταση των τακτικές ανάπτυξης των αστυνομικών δυνάμεων και τα επιχειρησιακά σχέδια.
  8. Δημιουργία μηχανισμού ψυχολογικής στήριξης των ένστολων, ειδικά εκείνων που βρίσκονται αντιμέτωποι με φαινόμενα βίας.
  9. Λειτουργία γραφείου καταγγελίας περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας.
  10. Για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας θα ενσωματωθούν στον Κώδικα Δεοντολογίας των Σωμάτων Ασφαλείας, κριτήρια διερεύνησης ρατσιστικού κινήτρου ενώ θα αναβαθμιστεί και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με μαθήματα και σεμινάρια για τη μετανάστευση και το ρατσισμό.
Επίσης, ο κ. Παπουτσής είπε, ότι μολονότι θεωρεί απαραίτητη την περιφρούρηση των διαδηλώσεων από τους διοργανωτές, δεν συμφωνεί και με την καθιέρωση αστικής ευθύνης για τους διοργανωτές.

Ως προς το νομικό σκέλος, τον εμπλουτισμό δηλαδή του νομικού οπλοστασίου του αστικού κράτους, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι δεν θα επιτρέπεται σε μικροομάδες να νεκρώνουν πλέον το κέντρο της Αθήνας και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πιστεύει στα ιδιώνυμα, δήλωσε συγκεκριμένα: "Δεν έχουμε πρόθεση να παρεμποδίσουμε οποιαδήποτε διαμαρτυρία των πολιτών. Πρέπει, όμως, σύντομα να πάρουμε αποφάσεις για τα εκτεταμένα φαινόμενα βίας", ανακοινώνοντας, τέλος, τα εξής: 
  1. Λειτουργεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την αναμόρφωση του ποινικού κώδικα
  2. Θα αξιοποιηθούν οι κάμερες για τον εντοπισμό εγκλημάτων, κυρίως εκεί που υπάρχουν αποδεικτικές δυσχέρειες. Ήδη λειτουργεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή υπό τον επίτιμο πρόεδρο του ΣτΕ Χρήστο Γεραρή.
  3. Το διαδίκτυο πρέπει να πάψει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους και γι΄ αυτό συγκροτείται άμεσα νομοπαρασκευαστική επιτροπή με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ Αθανάσιο Ράντο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το έγκλημα στο διαδίκτυο, χωρίς να αμφισβητείται η ελευθερία του λόγου και της γνώμης. Πρέπει όμως να διευρυνθούν τα αδικήματα που θα επιτρέπουν την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
  4. Θα καταργηθεί το χουντικό διάταγμα που δήθεν ρυθμίζει το ατομικό δικαίωμα των δημοσίων συγκεντρώσεων. Υπάρχει ώριμο σχέδιο νόμου το οποίο τίθεται σε διαβούλευση το αμέσως επόμενο διάστημα και που έχει δύο βασικούς άξονες: Ο πρώτος θα εξασφαλίζει κάθε δυνατή διευκόλυνση για την άσκηση του δικαιώματος του λαού να διαμαρτύρεται και να αμφισβητεί την κυβέρνηση του. Ο δεύτερος όμως δεν θα επιτρέπει σε διάφορες μικροομάδες να νεκρώνουν το κέντρο της πόλης.
  5. Η πολιτική βία τροφοδοτείται από ορισμένες εκπομπές στα ΜΜΕ και άμεσα ξεκινά διάλογος με όλους τους συντελεστές των ΜΜΕ για το θέμα αυτό και τον επαναπροσδιορισμό του ΕΣΡ.
Το ΚΚΕ απείχε από τη συζήτηση για τα μέτρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. 

Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πιστός υπηρέτης των συμφερόντων των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών, ντόπιων και ξένων, μαζί με τους πιστούς της συμμάχους ΛΑΟΣ και ΝΔ, έχει μπει σε τροχιά σύγκρουσης με το λαϊκό κίνημα. 
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι κατασυκοφαντεί τις μορφές δράσης του λαού (απεργίες, πορείες, διαμαρτυρίες) χαρακτηρίζοντάς τες "πολιτική" βία. Είναι ξεκάθαρο ότι η πλουτοκρατία και τα πολιτικά της τσιράκια (ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΝΔ) δεν έχουν ως στόχο τον περιορισμό της "πολιτικής" βίας, την οποία άλλωστε οι ίδιοι έχουν υποθάλψει ποικιλοτρόπως και διαχρονικά, αλλά τη φίμωση του λαού και την καταστολή των αγώνων του.

Αναλυτικότερα:
Με τα μέτρα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φτάνει σε σημείο να καταργεί ακόμα και δικαιώματα που αναγνωρίζει το αστικό κράτος, όπως αυτό του "συνέρχεσθαι", θέλοντας να τρομοκρατήσει το λαό. Δεν είναι επιπλέον τυχαίο ότι αναμένοντας όξυνση της αντίδρασης των εργαζομένων το επόμενο χρονικό διάστημα εξοπλίζει την Αστυνομία με καινούργια μέσα καταστολής, όπως αύρες και πλαστικές σφαίρες, θέλοντας να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα.
Επιπλέον, η Αστυνομία θα έχει δικαίωμα να προσάγει απλώς με ενδείξεις, χωρίς δηλαδή αποδείξεις όποιον ή όποιους θεωρεί ότι υποθάλπουν την πολιτική βία στην πραγματικότητα, όλους όσους συμμετέχουν ή πρωτοστατούν στους λαϊκούς αγώνες.

Η βιντεοσκόπηση των πορειών και των διαδηλώσεων είναι ένα ακόμη όπλο που επιστρατεύει η κυβέρνηση των αστών για να μπορεί να φακελώνει όλους όσους συμμετέχουν στο λαϊκό κίνημα. Αλήθεια, η πολυδιαφημισμένη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που υποτίθεται ότι το κράτος την έχει επιφορτίσει με την προστασία των προσωπικών δεδομένων τι λέει; Είναι άλλη μια απόδειξη ότι όλοι μα όλοι οι "αδιάβλητοι", "ουδέτεροι" και "αντικειμενικοί" θεσμοί που έχει δημιουργήσει το αστικό κράτος (δικαστήρια, "Ανεξάρτητες" αρχές κ.τ.λ.) λειτουργούν προς όφελος των καπιταλιστών, στόχο έχουν την εξυπηρέτηση των δικών τους και μόνο συμφερόντων.

Με τα μέτρα του υπουργού Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι σαφές ότι επιδιώκει να ποινικοποιήσει κάθε μορφή πολιτικής αντιδρασης στα μέτρα που θα περάσει η πλουτοκρατία το επόμενο χρονικό διάστημα.
Αξιοποιώντας την "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη, η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας πρωτοστατεί στο φακέλωμα και στη φίμωση των ιδεών στο Διαδίκτυο, με το πρόσχημα της πρόληψης και της πάταξης της "πολιτικής" βίας, καθώς επίσης και στον περιορισμό του δικαιώματος των πορειών και των διαδηλώσεων.

Ο λαός πρέπει να δώσει την απάντησή του στα αντιδημοκρατικά μέτρα που λαμβάνονται σε βάρος του με σκοπό πληρώσει αυτός την κρίση που προκάλεσαν οι καπιταλιστές. 
Οι εργαζόμενοι οφείλουν να ακολουθήσουν το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής των μονοπωλίων και των πολιτικών τους υπηρετών. Καμία αυταπάτη για το ρόλο ΠΑΣΟΚ,ΝΔ, ΛΑΟΣ: είναι υπηρέτες των κεφαλαιοκρατών. Κανένα μέτρο τους δε στοχεύει στη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: