Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

40 ώρες εργασίας στο Δημόσιο

Μέχρι τη Δευτέρα 8 Αυγούστου οι Δημόσιοι Υπάλληλοι πρέπει να επιλέξουν το νέο ωράριο προσέλευσης στην εργασία τους που θα είναι:
• 7.00 με 15.00
• 7.30 με 15.30
• 8.00 με 16.00
• 8.30 με 16.30
• 9.00 με 17.00.
Το μισθολόγιο που  θα προβλέπει 700-800 ευρώ βασικό μισθό, συνδεση του μισθού με την αξιολόγηση και την αποδοτικότητα, η καταργηση  του 13ο και 14ο μισθού σε συνδυασμό με την αύξηση των ωρών εργασίας  και τις απολύσεις που σκέφτονται να κάνουν, δε θα συνθλίψουν απλά τη λαϊκή οικογένεια και θα την οδηγήσουν στα όρια της ανέχειας.
Και μόνο η δήλωση του Γ. Ραγκούση υπουργού Εσωτερικών τότε, κάπου εκεί στο τέλος Απρίλη 2011,  ότι «δουλεύοντας μισή ώρα παραπάνω είναι σαν προσλαμβάνουμε 45.000 υπαλλήλους» δείχνει το μέγεθος του επιχειρούμενου «ξεζουμίσματος». Με απλά λόγια το περίφημο μικρό ευελικτο δημόσιο θα είναι κάτεργο για τους λίγους  που θα μείνουν και η ζωή κόλαση για όσους θα απολυθούν. 
Τώρα λοιπόν που κυβέρνηση-τρόικα-E.E. φορτώνουν όλες τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα φουσκώνουν με νέα κέρδη τις τσέπες των τραπεζιτών και των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, του κεφαλαίου, κάνε το μεγάλο βήμα. Έλα μαζί μας. Έλα στο Π.Α.ΜΕ. Ό ρόλος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ σου είναι γνωστός. Είναι ξεπουλημένοι ως το κόκκαλο. Έβαλαν πλάτες , στήριξαν την πολιτική της κυβέρνησης και ας κάνουν τάχα πως αντιδρούν. Όταν ήταν σε   εξέλιξη  η βάρβαρη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα της κυβέρνησης αυτοί πρότειναν  δημοψήφισμα για την αποδοχή ή όχι κάθε ευρωενωσιακής συνθήκης (Φεβρουάριος 2011) Το πως ακριβώς χειρίστηκε η ΑΔΕΔΥ το θέμα του 40ωρου όταν έγιναν γνωστές οι προθέσεις της κυβέρνησης,  φαίνεται και  εδώ. 
Καμιά εμπιστοσύνη στη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ. Δεν μπορεί να διαπραγματευτεί τα εργασιακά μας δικαιώματα, την εργατική μας δύναμη, το νέο μισθολόγιο, επειδή ακριβώς στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική, τη γραμμή της ανταγωνιστικότητας, την πολιτική του Μνημονίου. Μαζί με τη ΓΣΕΕ είναι οι βασικοί κοινωνικοί εταίροι της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και της Τρόικας.
Π.Α.ΜΕ όλοι μαζί.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια: