Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Για την απαράδεκτη ενέργεια του ξυλοδαρμού.

To ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει ανάγκη από την οργή του πλήθους που στρέφεται εναντίον προσώπων με τέτοιο τρόπο. Οι ψευτοτσαμπουκάδες "αγανακτισμένοι¨" που ρίχνουν και αυτοί μια γροθιά έτσι για να εκτονώσουν  την  οργή τους νομίζοντας ότι έκαναν την επαναστατική πράξη της ζωή τους, δεν έχουν καμιά σχέση με τους αγώνες της εργατικής τάξης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα  προβλήματα των εργαζόμενων συνεχώς οξύνονται. Σε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού μπαίνει το ζήτημα της επιβίωσης. Δεν υπάρχει αμφιβολία επίσης οτι κάποιοι θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν  τη δικαιολογημένη οργή, προβοκάροντας το κίνημα και προσφέροντας μέγιστη υπηρεσία στην αστική τάξη με τη θέληση τους ή όχι. Το λαϊκό κίνημα όμως που  έδειξε χτες τη δύναμη του πυκνώνοντας τις γραμμές των ταξικών συνδικάτων θα βάλει στη θέση τους σύντομα  όλους αυτούς που  αποτελούν το άλλο μισό των μηχανισμών καταστολής και τους θεωρητικούς υποστηρικτές τους, ψευτοεπαναστάτες.

5 σχόλια:

Πορτιάτης είπε...

Προσυπογράφω!

Καλώς σε βρίσκω!
θα τα λέμε...

GiorgosHCW είπε...

στους πραγματικούς τσαμπουκάδες του λαού δεν θα ματώσει ούτε ρουθούνι... Στους ψευτοτσαμπουκάδες, όμως, που χτυπάνε τον τύπο που ξεπούλησε την Ολυμπιακή, τον τύπο που ήταν στέλεχος της ΟΝΝΕΔ όταν οι δολοφόνοι της σκότωσαν τον Ν.Τεμπονέρα.
Το "ταξικό" κίνημα που σήμερα αντί να ενώνει τον λαό ενάντια στους ντόπιους και ξένους δυνάστες του, τον διαχωρίζει, κάνει διπλή αλυσίδα και φεύγει ενώ η πορεία πνίγεται στα χημικά και στα δακρυγόνα και το "ταξικό" κίνημα δεν μυρίζει ούτε δακρυγόνο.
Το "ταξικό" κίνημα, λοιπόν, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ένα μεγάλο λαϊκό ξεσηκωμό, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να ενισχύσει καμιά αντίσταση αν δεν είναι δική του, που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να ενώσει τους εργαζόμενους, τους αγρότες, την νεολαία σε ένα μέτωπο ανατροπής, ΟΥΤΕ ΤΑΞΙΚΟ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ ΚΙΝΗΜΑ...

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

ΏΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΣΕ 2,3,5,10 ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ; 2,3, 5,10 ΚΑΜΕΝΑ ΤΣΕΡΟΚΙΑ;

Trash είπε...

Δηλαδή ρε συντρόφια θα κατακρίνουμε και τον αγανακτισμένο κόσμο που έριξε δύο μπουνιές σε ένα κάθαρμα;
Γιατί;
Μήπως δεν τις άξιζε, ή μήπως φοβόμαστε πως θα μας το φορτόσουν τα ΜΜΕ;
Και ξεμπερδευτήτε και λίγο. Αλλο πράγμα απορρίπτω για λόγους τακτικής την συγκεκριμένη στιγμή, τις μολότωφ σαν μέσο πάλης -πράγμα σωστό και λογικότατο-, και άλλο απορρίπτω apriori την βία ως τέτοιο, πράγμα βαθειά αντεπανασταστικό-αντιμαρξιστικό ανιστόριτο και εν τέλη αντικομμουνιστικό.
Πραγματικά, την στόχευση του συγκεκριμένου σχόλιου δεν την καταλαβαίνω. Δεν μπορεί το μοναδικό κόμμα που έχει κάνει ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ στην Ελλάδα -και το θεωρεί τιμή του- να έχει ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ (και όχι τακτικό επαναλαμβάνω) πρόβλημα με τις μπουνιές και τις πέτρες.
Δεν είμαι προβοκάτορας και ευχαριστώ για την φιλοξενία εκ των προτέρων.

Ανώνυμος είπε...

Μετριέται τελικά η επαναστατικότητα με το ξυλοφόρτωμα; και αν ναι σημαίνει ότι όσο πιο πολλούς μώλωπες έχει το θύμα, τόσο πιο επαναστατική είναι η πράξη; Μήπως τελικά με την θανάτωση του θύματος φτάνουμε στην αποκορύφωση της επαναστατικότητας;
Αν είναι έτσι, τότε να στήνουμε καρτέρια και να βαράμε.
Αυτό όμως είναι μια συνταγή που έχει δοκιμαστεί από διάφορες οργανώσεις με τα γνωστά αποτελέσματα.
Η αντίσταση ο αγώνας και η αντεπίθεση για την ανατροπή θα παιχτεί με την ταξική πάλη μέσα στα σωματεία, στους συλλόγους, στις επιτροπές αγώνα στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς για να κερδίζονται οι συνειδήσεις με την κατεύθυνση της ανατροπής του καπιταλισμού ώστε να αλλάξει ο σημερινός συσχετισμός δυνάμεων προς όφελος των εργαζομένων.