Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

Αλ. Παπαρήγα: O εργαζόμενος λαός θα πληρώσει την κρίση

    Από    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
«Επιβεβαιώνονται οι θέσεις μας ότι ο εργαζόμενος λαός θα πληρώσει την κρίση», δήλωσε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, κατόπιν αιτήματός της, για να ενημερωθεί αναφορικά με τις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης και τις αποκρατικοποιήσεις.
Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι «υπάρχει και ελεγχόμενη χρεοκοπία και μερική υποτίμηση και μερική απαξίωση, η οποία δεν θα λειτουργήσει και θα έχουμε και νέο κύμα υποτίμησης τα επόμενα χρόνια».
Ανέφερε επίσης ότι στη διάρκεια της συνάντησης διατύπωσε «τη ριζική αντίθεσή μας και για τις αποκρατικοποιήσεις, ιδίως για επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, όπως, επίσης και για την πώληση γης, που θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των καπιταλιστών».
«Έχει αξία να είμαστε ενημερωμένοι για να μπορούμε να στηρίξουμε τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Ο λαός πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει χειρότερες καταστάσεις», υπογράμμισε.
Εξέφρασε ακόμη την αντίθεση του ΚΚΕ στην ανάγκη συγκρότησης αντιμνημονιακού μετώπου όπως πρεσβεύουν άλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως επίσης και σε κάθε μορφή δημοψηφίσματος, καθώς όπως είπε, η κυβέρνηση το προωθεί για να παγιδεύσει το λαό.
Αντί για δημοψήφισμα, ζητάμε εκλογές, τόνισε η κ. Παπαρήγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: