Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Μειώσεις μισθών έως και 50% με το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και των ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας μειώσεις μισθών έως και 50% αναμένονται με το  νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων
Πιο συγκεκριμένα σχεδιάζεται:
- Ένα κοινό μισθολόγιο για όλους, στο οποίο έχει πέσει και η πρόταση να περιληφθούν τα λεγόμενα «ειδικά» μισθολόγια δικαστικών, υπαλλήλων της ΤτΕ, αστυνομικών και στρατιωτικών.
- Εκτιμάται ότι θα πληγούν περισσότερο τα οικονομικά υπουργεία, λόγω των υψηλών επιδομάτων που λαμβάνει μέρος των υπαλλήλων που βρίσκεται σε ελεγκτικές θέσεις, με πρώτο το υπουργείο Οικονομικών, με απώλεια έως 50%, το υπουργείο Ανάπτυξης (έως 40%) και το υπουργείο Εσωτερικών (έως 30%).
- Περικοπή όλων των επιδομάτων πλην 3-5 (εορτών, αδείας, οικογενειακό, μεθορίου, ανθυγιεινής) και επίδομα θέσης μόνο για λίγους που προάγονται στην ιεραρχία ύστερα από διεξοδική, γραπτή και προφορική αξιολόγηση.
- Κοινός μισθός για όλους, με έξι μισθολογικά κλιμάκια.
- Αντί για κίνητρα απόδοσης να θεσπιστούν αυστηρές ποινές για επίορκους αλλά και παράθυρο απόλυσης όσων απεργούν ή είναι επίορκοι μαζί με αναδρομικό «πόθεν έσχες».
- Πρόταση άρσης μονιμότητας για όσους εφεξής προσλαμβάνονται.
- Κοινό μισθολόγιο με αυτό των ΔΕΚΟ, στις οποίες πρέπει παράλληλα να εφαρμοσθούν και οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν λουκέτα και απολύσεις, ακόμη και πριν εφαρμοσθεί η εργασιακή εφεδρεία.
Προσέξτε ιδιαίτερα τη μαύρη υπογράμμιση. Όσα site  αναφέρονται στο ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας παραλείπουν να αναφέρουν αυτή την πρόταση. Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει διορθωθεί κάτι στο site της Ελευθεροτυπίας.

Φαίνεται πως όλα όσα παρακολουθήσαμε τις προηγούμενες μέρες να λέγονται σε βάρος  των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα ,με την ευγενική συνδρομή και της ΑΔΕΔΥ βεβαίως, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η  προετoιμασία του λαού για την  επίθεση σε βάρος τους , με φανερή την πρόθεση της κυβέρνησης, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου όταν δήλωνε «δεν είναι δυνατόν σε μια χώρα με τόσο μεγάλη ανεργία, δεν είναι δυνατόν σε μια χώρα όπου ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα μπορεί να βρεθεί στο δρόμο την επόμενη μέρα με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς αποζημιώσεις, να υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι να λένε ότι δε θα εισπράττω δημόσια τέλη, αυτό είναι απαράδεκτο», να φέρει σε αντιπαράθεση εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα,  για ένα  ξεροκόμματο στην κυριολεξία .
Η Αλέκα Παπαρήγα σε ερώτηση δημοσιογράφου απάντησε σχετικά:
Δημοσιογράφος: Ένα σχόλιο για την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης-ΑΔΕΔΥ και τα όσα ακούγονται από την πλευρά της κυβέρνησης για σύνδεση μισθού με παραγωγικότητα;
Αλέκα Παπαρήγα: Η κυβέρνηση έχει ως επιλογή - ανεξάρτητα από το μνημόνιο, προϋπήρχε αυτή η επιλογή και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ - τις απολύσεις, την άρση της μονιμότητας στον ευρύτερο και στον στενότερο δημόσιο τομέα, μαζικές απολύσεις με έναν στόχο: Να αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των εργαζομένων στην Ελλάδα που δουλεύουν περιστασιακά με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης σε βάρος αυτών που έχουν λιγότερο ή περισσότερο σταθερή δουλειά, προκειμένου για να μεγαλώσει και η πίτα της κερδοφορίας και της εκμετάλλευσης. 
Η κρίση τους βοηθάει σήμερα να πάρουν αυτά τα μέτρα. Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πρέπει να βρεθούν στο ίδιο μετερίζι με τους εργαζόμενους του δημόσιου, όπως έπρεπε να το έχουν κάνει και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο όταν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δέχονταν την προσωρινή απασχόληση, τις ελαστικές μορφές, τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης. Ήρθε η ώρα για ενιαία κοινή δράση ανεξάρτητα της σχέσης εργασίας».
Οι κοινοί αγώνες όλων των εργαζόμενων και η συμπαράταξη τους με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα , με το Π.Α.ΜΕ, παραμερίζοντας τους ξεπουλημένους των ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ είναι αναγκαία όσο ποτέ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: