Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Αλληλεγγύη στους απεργούς εργάτες του Καζακστάν

Το ΠΑΜΕ εκ μέρους του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της Ελλάδας καταγγέλλει την κυβέρνηση του Καζακστάν για τις διώξεις και φυλακίσεις συνδικαλιστών της πετρελαϊκής εταιρείας «Καραζανμπασμουνάι» για τις απεργίες που έγιναν το Μάη και τον Ιούνη του 2011 στη συγκεκριμένη εταιρεία.  Η κυβέρνηση επιχειρεί με την τρομοκρατία και την καταστολή να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της που οδηγεί τους εργαζόμενους στη εξαθλίωση.
Οι απεργίες στο Καζαχστάν ξεκίνησαν το Μάη και σ´ αυτές πήραν μέρος έως και 18 χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα εξόρυξης του πετρελαίου.

Τα ντόπια δικαστήρια επανειλημμένα εξέδωσαν αποφάσεις, χαρακτηρίζοντας παράνομες τις απεργίες, που σε διάφορα τμήματα της επιχείρησης συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Οι απεργοί εργαζόμενοι ζητούν αύξηση των μισθών, συμπληρωματικό μισθό για τα βαρέα και ανθυγιεινά, καθώς και να σταματήσουν οι παρεμβάσεις στη δραστηριότητα του ανεξάρτητου συνδικάτου.
Ανάμεσα στα αιτήματα, που, μετά από αρκετές μέρες απεργιακού αγώνα, άρχισαν να προβάλλουν οι εργαζόμενοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, ήταν και η εθνικοποίηση του κλάδου της εξόρυξης πετρελαίου.
Καταγγέλλουμε την διεθνή συνδικαλιστική οργάνωση του κλάδου ΙCEM (International Federation of Chemical, Energy, Mine and General Workers´ Unions) και  της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ITUC  -International Trade Union Confederation) οι οποίες όχι μόνο οι ίδιες αλλά απαγόρευσαν και στα μέλη τους να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στους απεργούς του Καζακστάν
Το ΠΑΜΕ εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη του στους απεργούς εργάτες του Καζακστάν.
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις όλου του κόσμου να εκφράσουν την συμπαράστασή  τους στους απεργούς εργάτες του Καζακστάν , να απαιτήσουν :
·         Να  απελευθερωθούν  οι  φυλακισμένοι και όλοι οι συλληφθέντες .
·         Να σταματήσουν οι διώξεις συνδικαλιστικών στελεχών
·         Να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των εργαζομένων.
Τα μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης μπορούν να σταλούν  στις παρακάτω διευθύνσεις: 
 ΚΕΚΡ : rkrp-ck@yandex.ru                 ΠΑΜΕ : international@pamehellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: