Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Τίνος είναι ρε γυναίκα το παιδί;


Γνωστό και παλιό σκωπτικό άσμα, που η  φοιτητική γενιά του 70-80 κατά κόρο τραγουδούσε στα στέκια. Να λοιπόν που ήρθε η στιγμή  να αναβιώσει   στην πολύ γελοία του εκδοχή, γιατί  φτάσαμε Αύγουστο μήνα που είναι και παχιές οι μύγες με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΣΥΝ να διεκδικούν την πατρότητα του ευρωομολόγου.  
Αλήθεια μετά  από αυτό το καραγκιοζιλίκι πως θα χαρακτηρίζατε  όλους αυτούς που  θέλοντας να ψαρεύουν σε θολά νερά μιλάνε ακόμα για αριστερά που πρέπει να παρουσιάσει συνολική πρόταση , ενωμένη, και άλλα τέτοια; 

«Χαιρόμαστε που η ΝΔ αποδέχεται την ορθότητα της λύσης του ευρωομολόγου, για την οποία αγωνίζεται επί δύο χρόνια διεθνώς ο Πρωθυπουργός», επισήμανε με σχετική του δήλωση.
Όπως υπενθύμισε ο κ. Τόλκας ήδη από το Δεκέμβριο του 2009, ο κ. Παπανδρέου, διατύπωσε δημόσια την ανάγκη θέσπισης ευρωομολόγου, ενώ όπως είπε, έθεσε επισήμως το ζήτημα σε όλα τα διεθνή και ευρωπαϊκά fora στα οποία συμμετείχε, καθώς και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του με Ευρωπαίους ηγέτες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, ένα σχόλιο για τις εξελίξεις στην Ευρώπη;

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Αυτή την ώρα, οι χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να επιδείξουν ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, αλλά κυρίως ταχύτητα.

Και αν τελικά δεν επιλέξουν το ευρωομόλογο, που για μας -το φωνάζουμε καιρό- είναι η καλύτερη και αποτελεσματικότερη λύση, τότε τουλάχιστον θα πρέπει να ενισχύσουν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης, ώστε να καταλάβουν οι κερδοσκόποι ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη, ότι έχει τα πολεμοφόδια να τους αντιμετωπίσει.

Για ανούσια διαμάχη μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σχετικά με την «πατρότητα» του ευρωομολόγου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ, καθώς σύμφωνα με το κόμμα «το ευρωομόλογο επενδύσεων είχε προταθεί στον κ. Μπαρόζο από την ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Ν. Τζαβέλα στην ολομέλεια του Στρασβούργου από τον Ιούνιο του 2010. 

«Και σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο, ο Συνασπισμός έχει καταθέσει υπεύθυνες προτάσεις, που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λοιδορούσαν, όπως, π.χ., το ευρωομόλογο ή την αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ. Η καραμέλα περί μιας Αριστεράς που μιλά διαρκώς για ανεφάρμοστα πράγματα, αποδεικνύεται από την πραγματικότητα ξεπερασμένη. Αν είχαν ακολουθηθεί οι προτάσεις του ΚΕΑ και του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να μην είχαμε κατρακυλήσει τόσο πολύ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: