Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Πήγαν να ξανακόψουν το ρεύμα σε 90χρονο ασθενή.

 Από το Ριζοσπάστη 
Την παροχή ρεύματος στον 90χρονο ασθενή Σωτήρη Κατσιγιάννη από την Πάτρα, επειδή δεν κατάφερε να πληρώσει το σχετικό λογαριασμό, επιχείρησε να διακόψει χτες, χωρίς προειδοποίηση η ΔΕΗ ΑΕ, παρότι είναι σε γνώση της πως ο υπερήλικας (διαμένει μόνος του στο σπίτι) αντιμετωπίζει σοβαρά αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν μονίμως συνδεδεμένος με συσκευή οξυγόνου, η οποία για να λειτουργήσει χρειάζεται ηλεκτρικό ρεύμα.
Ευτυχώς, το συνεργείο που ήταν επιφορτισμένο για τη διακοπή της παροχής και ήταν έτοιμο να προχωρήσει στη σχετική διαδικασία, υπέπεσε στην άμεση αντίληψη του γιου του Γιάννη - εκείνη την ώρα έφευγε από το σπίτι του πατέρα του - σταμάτησε τη διαδικασία, με αποτέλεσμα να αποσοβηθεί ο κίνδυνος για τη ζωή του Σ. Κατσιγιάννη.

Σημειώνουμε, ότι στις 2 Μάρτη του 2011, η ΔΕΗ ΑΕ είχε διακόψει απροειδοποίητα την παροχή του ρεύματος, με αποτέλεσμα να σπεύσουν σε βοήθεια οι γείτονές του, οι οποίοι για να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση του παραχώρησαν μια μπαλαντέζα συνδεδεμένη με την πρίζα του σπιτιού τους, ώστε να τεθούν εκ νέου τα μηχανήματα σε λειτουργία που τον κρατούν στη ζωή.
Τότε, μετά την αποφασιστική παρέμβαση της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ, επανασυνδέθηκε η παροχή του ρεύματος, και ακολούθησε διακανονισμός (ορίστηκε στα 200 ευρώ το δίμηνο συν την κατανάλωση του τρέχοντος διμήνου) ώστε να ξεχρεώσει τους λογαριασμούς. Ωστόσο, ο Σ. Κατσιγιάννης, με την πενιχρή σύνταξη των 570 ευρώ - έπαιρνε 688 ευρώ, αλλά στις αρχές του έτους με την περικοπή στις συντάξεις που αποφάσισε η κυβέρνηση η σύνταξή του μειώθηκε κατά 118 ευρώ - αδυνατεί να πληρώσει, καθώς ο λογαριασμός της ΔΕΗ ανά δίμηνο είναι κατά μέσο όρο 400 ευρώ (σ.σ. οι συσκευές οξυγόνου που χρησιμοποιεί είναι ιδιαιτέρως ενεργοβόρες), ενώ το υπόλοιπο ποσό της σύνταξης ουσιαστικά διατίθεται για την αγορά των φαρμάκων του. Η αδυναμία του, λοιπόν, να πληρώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ το τελευταίο διάστημα έχει εκτοξεύσει το λογαριασμό στις 5.000 ευρώ.
Τα ευρώ υπεράνω της ...ζωής
Αμέσως μετά, ο γιος του Γιάννης πήγε στη Διεύθυνση της ΔΕΗ ΑΕ στην Πάτρα - είχε προηγηθεί παρέμβαση του ΠΑΜΕ για να αποχωρήσει το συνεργείο όπως και έγινε - για να διευκρινίσει τους λόγους που η ΔΕΗ ΑΕ επιχείρησε εκ νέου να διακόψει την παροχή ρεύματος. Στη συνομιλία του με διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ ΑΕ, οι τελευταίοι του ζήτησαν να τερματιστεί ο προηγούμενος διακανονισμός και να ισχύσει νέος με το ποσό να ορίζεται στα 930 ευρώ ανά δίμηνο και για έξι μήνες!
Από την πλευρά του, ο Γ. Κατσιγιάννης σημείωσε πως το ποσό αυτό με τα συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα - είναι σε γνώση της ΔΕΗ ΑΕ - δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί η σχετική απαίτηση και πως ο υπερήλικας πατέρας του δεν είναι δυνατόν να μείνει χωρίς ρεύμα, γιατί κινδυνεύει άμεσα η ζωή του. Από την πλευρά τους, τα διευθυντικά στελέχη του γραφείου της ΔΕΗ ΑΕ στην Πάτρα εμμένουν στο νέο διακανονισμό και ανέφεραν πως η ΔΕΗ είναι για να μαζεύει χρήματα και να φροντίζει να μην υπάρχουν ανεξόφλητοι λογαριασμοί για να μπορεί να λειτουργήσει...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

RED. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΤΑΝΩΗΤΟ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΕΝΟΣ ΓΕΡΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΜΟΡΑΛΕΣ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΝ ΙΔΙΟΤΟΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΝΑ ΜΑΖΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΤΑΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΟΛΟ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΕΙΣΟΔΕΙΜΑ ΤΟΥΣ ΕΦΕΥΓΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΙΝ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ ΜΥΔΕΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ .ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΜΑΧΕΣ ΝΑ ΣΚΩΤ ΩΘΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ . ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ 100% ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ.ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΜΥΣΤΡΑ ΕΝΑΣ ΤΟΠΙΚΟΣ [ΑΦΕΝΤΗΣ] ΕΙΧΕ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.