Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο με τις πόρτες, του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου , κλειστές


Παρασκευή 15 Νοεμβρίου. Ναύπλιο. Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Εκδήλωση από την ΚΝΕ για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 
Η εκδήλωση όμως πραγματοποιήθηκε έξω από το πανεπιστήμιο, κυριολεκτικά.
 Δείτε τις φωτογραφίες
Σε σχετικό αίτημα της ΚΝΕ Αργολίδας , το πανεπιστήμιο απάντησε πως η σύγκλητος αποφάσισε να μην παραχωρεί τις αίθουσες του σε εκδηλώσεις κομμάτων.Έτσι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο μπροστά από την κεντρική είσοδο της σχολής. 
Αντίστοιχα  παρόμοιο περιστατικό υπήρξε σε 3 ήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα. Την πρώτη ημέρα η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα της σχολής. Τη δεύτερη στο φουαγιέ λόγω απαγόρευσης χρήσης της αίθουσας, την τρίτη πουθενά. Πώς είπατε; Κλιμάκωση του αυταρχισμού;
Σήμερα το μεσημέρι άκουσα στο ΣΚΑΪ  την αντιπρύτανη του Πολυτεχνείου, κυρία Μοροπούλου, αναφερόμενη στην απεργία των διοικητικών υπαλλήλων να λέει πως δεν μπορεί να φανταστεί ΜΑΤ  στο Μετσόβιο να ανοίγουν τις σχολές, επειδή ο πανεπιστημιακός χώρος είναι κατεξοχήν χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Φαίνεται όμως πως ελεύθερη διακίνηση ιδεών , διαγράφηκε ως όρος συνώνυμος της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Αποφάσισαν  δια της ιδεολογικής αποστειρώσεως να μετατρέψουν το πανεπιστήμιο σε χώρο προνομιακό για τις επιχειρήσεις. Οπότε η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είναι εμπόδιο. Την ίδια στιγμή τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας αδυνατούν να σπουδάσουν , αφού οι οικογένειες τους δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα στοιχειώδη για τη ζωή τους. Η προσπάθεια τους να κρατήσουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ μακριά από τους χώρους που σπουδάζουν τα παιδιά της εργατικής τάξης, θα πέσει στο κενό. 
Φαίνεται λοιπόν , αν και πανεπιστημιακοί, τίποτα δεν έχουν διδαχτεί από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973, πολύ δε περισσότερο από την 95χρονη ιστορία του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: