Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Τα κόμματα για την επέμβαση των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Τον κυβερνητικό αυταρχισμό με την επέμβαση των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ υπερασπίζονται τα κόμματα που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση.
Η ανακοίνωση της ΝΔ κυριαρχείται από την λογική της επιβολής του νόμου και της τάξης. Αναφέρει πως «ήταν και είναι υποχρέωση της Πολιτείας να εφαρμόζει τους νόμους και να αξιοποιεί τη δημόσια περιουσία για το συμφέρον του λαού. Αυτό έγινε σήμερα».
Αυτό που έγινε σήμερα είναι η επέμβαση των ΜΑΤ με κυβερνητική εντολή που σαν γεγονός αποφεύγει και το ΠΑΣΟΚ έστω να καταγράψει στην ανακοίνωση του. Αντίθετα επιτίθεται σε όσους αντιστέκονται στον αυταρχισμό, στο λουκέτο και τις απολύσεις στην ΕΡΤ γράφοντας ότι «οι μόνοι που αντιδρούν είναι αυτοί που μετέτρεψαν την ΕΡΤ σε παραμάγαζο για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων καλύπτοντας μια μικρή μειοψηφία εργαζομένων».
Ο ΣΥΡΙΖΑ εντάσσει και αυτό το γεγονός στη μακράς διάρκειας προεκλογική τακτική του και σε ανακοίνωση υποστηρίζει ότι «για άλλη μια φορά το δίλημμα δημοκρατία ή μνημόνιο αναδεικνύεται επίκαιρο».
Σε δήλωση του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι «η τελευταία εξέλιξη είναι ακόμα μία πράξη της κατάλυσης του Συντάγματος, βλέπουμε ότι πλέον, υπό τη μορφή δυνάμεων κατοχής, η αστυνομία μπήκε και κατέλαβε το ραδιομέγαρο».
Η ΔΗΜΑΡ με αφορμή την επέμβαση των ΜΑΤ και την εκκένωση του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ επανέφερε τις διαφωνίες που είχε εκφράσει και όταν ήταν στη συγκυβέρνηση λέγοντας ότι «οι μήνες που πέρασαν ανέδειξαν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής επιλογής».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: