Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

 Αργολίδα: Καταστροφή της κτηνοτροφίας για την εξυπηρέτηση εταιρειών με φωτοβολταϊκά


Τις δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συντάσσονται για άλλη μία φορά με τα συμφέροντα των εταιρειών που θέλουν να καταστρέψουν μεγάλη δασική έκταση κοντά στους οικισμούς Λουκαΐτι - Φούρνοι - Δίδυμα στην Αργολίδα για να εγκαταστήσουν τεράστιες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ.
Όπως προσθέτει, η τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών θα επιφέρει την καταστροφή μιας ολόκληρης καθαρά κτηνοτροφικής περιοχής με ανυπολόγιστες συνέπειες στους κτηνοτρόφους και γενικότερα τους κατοίκους της περιοχής.
Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τρίτη 12/11/2013 οι δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να αναθέσουν σε μεγαλοδικηγόρο της Αθήνας να παραστεί στη δίκη που θα γίνει στις 27 Νοέμβρη 2013 στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και να στραφεί ενάντια στους κατοίκους στηρίζοντας τις εταιρείες.

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης (το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΚΚΕ) πρότεινε να μην ορίσει η Περιφέρεια δικηγόρο ή αν σταλεί να έχει ξεκάθαρη εντολή να συνταχτεί με τους κατοίκους και τα συμφέροντά τους.
Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «η στάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και σ’ αυτό το πρόβλημα είναι αποκαλυπτική ποιών τα συμφέροντα υπηρετούν.
Οι κάτοικοι της περιοχής ζείτε τις συνέπειες από τη γενικότερη πολιτική τους, τη φοροεπιδρομή, τα χαράτσια, τη λεηλασία μισθών και συντάξεων, την Υγεία, την Παιδεία, την Αγροτική Πολιτική, ζείτε όμως και την πολιτική τους στην περιοχή που στηρίζουν σε βάρος σας τα συμφέροντα των καπιταλιστικών ομίλων στον τουρισμό, στις ιχθυοκαλλιέργειες, στην Ενέργεια, στα απορρίμματα παντού.
Η υπόθεση στο Πλάτωμα σας δίνει την ευκαιρία να διαπιστώσετε πόσο διπρόσωποι είναι οι διάφοροι Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και άλλοι που ενώ στην περιοχή εμφανίζονται δήθεν αλληλέγγυοι με τα συμφέροντα των κατοίκων, στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στα άλλα επίπεδα που παίρνονται αποφάσεις ψηφίζουν υπέρ των καπιταλιστών.
Τη Δευτέρα 11/11/2013 ήταν να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο θέμα ιχθυοκαλλιέργειας στη θέση Άγιος Νικόλαος Κρανιδίου και ανεβλήθη από τους εισηγητές.
Καμιά επανάπαυση, όταν αναβάλουν θέματα το κάνουν για να κερδίσουν χρόνο και να μεθοδεύσουν καλύτερα πως θα ξεπεράσουν τις αντιδράσεις των κατοίκων. Είναι καιρός οι κάτοικοι να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα να αποφασίσουν ποιους θα αφήσουν και με ποιους θα πάνε.
Σας καλούμε να εμπιστευτείτε το ΚΚΕ, να συμπορευτείτε μαζί μας να ενισχύσουμε ακόμη πιο πολύ το μέτωπο των εργατών, των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των ψαράδων, των αυτοαπασχολούμενων, γενικά όλων των λαϊκών στρωμάτων, να ενισχύσουμε το μέτωπο του λαού, το μόνο που μπορεί να αμφισβητήσει και να αφαιρέσει την εξουσία του κεφαλαίου, να δώσει λύσεις στα προβλήματα του λαού».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: