Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Άλλα αντ' άλλων

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ήταν η τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο οποίος επιχειρώντας να απαντήσει στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας που συζητείται στη Βουλή, τελικά δεν απάντησε τίποτα, αλλά αναμάσησε χαρακτηρισμούς: «κινείται στη γνωστή λογική ηγεσίας του ΚΚΕ, η οποία έχει στοιχίσει, ενδεχομένως, στο να μην έχουμε μια προοδευτική κυβέρνηση σήμερα», «αρνήθηκε να υπάρξει ένα ενιαίο προοδευτικό αντιμνημονιακό μέτωπο» και άλλα τέτοια.
Για την κριτική που ασκεί το ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Σκουρλέτης δεν είπε κουβέντα. Για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, ο Π. Σκουρλέτης δεν είπε κουβέντα. Τσιμουδιά για την πολιτική ουσία. Αντίθετα, το γύρισε στις υπεκφυγές με χαρακτηρισμούς και θολούρα για «αντιμνημονιακά μέτωπα», όμως μαζί με την ΕΕ (δηλαδή με τα δυο τρίτα της τρόικας), εντός της ΕΕ (δηλαδή εντός του ιμπεριαλιστικού οργανισμού όπου τα αντιλαϊκά μέτρα εφαρμόζονται παντού με ή χωρίς μνημόνια).
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αυτό που έχει μάθει να κάνει: Κοροϊδεύει το λαό.  Όσο για τα περί λογικών «απομόνωσης» του ΚΚΕ και «περιθωριοποίηση», που αναμασούν σαν καραμέλα οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, απάντηση δίνουν οι εργαζόμενοι στους τόπους δουλειάς μέσα από καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες για το μεροκάματο μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, αψηφώντας την εργοδοτική τρομοκρατία, την κρατική καταστολή και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και αγνοώντας τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Απάντηση δίνουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι νέοι, οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι που παλεύουν, δεμένοι σε σφιχτές γροθιές με τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – πλουτοκρατίας, για να ανοίξει ο δρόμος για ριζοσπαστικές αλλαγές στην εξουσία.  
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: