Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στις τοπικές εκλογές μέσω ...τοπικών κοινωνιών

Σε κοινή στήριξη υποψηφίων στις τοπικές εκλογές προσανατολίζονται οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων μέσω των τοπικών κοινωνιών για να αποφύγουν το σκόπελο των εσωτερικών τριγμών.
Σήμερα ο Πάνος Καμμένος σε συνομιλία με δημοσιογράφους ανέφερε «το μόνο στο οποίο στοχεύει το κόμμα του στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι οι αντιμνημονιακές υποψηφιότητες σε όλη τη χώρα, οι οποίες θα προκύψουν μέσα από κοινωνικές συμμαχίες» και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει καμία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και ούτε έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο στα όργανα του κόμματος».
Η γραμμή των ΑΝΕΛ συμπίπτει με τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές όπως την γνωστοποίησε χθες ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «δεν προσανατολιζόμαστε σε μια κεντρική πολιτική συμφωνία με κανένα κόμμα για τις δημοτικές εκλογές», αλλά όπως σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει συνδυασμούς που θα είναι «αντιμνημονιακοί και ενάντια στον "Καλλικράτη" κι εκεί χωράνε πολλοί». Προφανώς χωράνε και οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου.
Πάντως οι ηγεσίες και των δύο κομμάτων αποφεύγουν να μιλήσουν για κεντρική συμφωνία για τις τοπικές εκλογές ή για κυβερνητική συνεργασία διότι -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες στο εσωτερικό και των δύο κομμάτων.
Σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διαψεύδουν δημοσίευμα πως υπάρχουν προβλήματα με τον βουλευτή Παναγιώτη Μελά, ο οποίος αντικαταστάθηκε στη θέση του γραμματέα της ΚΟ του κόμματος από τον βουλευτή Κώστα Γιοβανόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: