Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

Γ. Δραγασάκης: Μικρό καλάθι να κρατούν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ

Να προσγειώσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσδοκίες που τους καλλιέργησε η ηγεσία του κόμματος, επιχειρεί ο Γιάννης Δραγασάκης, βουλευτής και ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Να μη λέμε πράγματα τα οποία δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να τα διασφαλίσουμε. Θεωρώ δηλαδή ότι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι "μικρό καλάθι"» δηλώνει στο ραδιόφωνο Αθήνα 98.4 απαντώντας σε ερώτηση για την τοποθέτηση του Μ. Γλέζου πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πειστικός στο που θα βρει τα χρήματα.
Επί της ουσίας, εξηγεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να προτείνει κάτι διαφορετικό από την ασκούμενη πολιτική με στόχο την καπιταλιστική ανάπτυξη, δηλαδή να αναζωογονηθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την στήριξη και του προέδρου του ΣΕΒ.

Σύμφωνα με τον Γ. Δραγασάκη «το ερώτημα της νέας εποχής με την κρίση που έχουμε, είναι πώς θα δημιουργήσουμε πλούτο και πώς αυτό θα γίνει με όρους δικαιοσύνης, αειφορίας και αλληλεγγύης. Το που θα βρούμε τα λεφτά δεν είναι το σωστό ερώτημα». Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι όποιες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς το λαό θα γίνουν εάν υπάρχει χρήμα αφού όπως εξηγεί «θα πας με τα λεφτά που έχεις, τα λεφτά που θα βρεις, ό,τι υπάρχει».
Στον «αέρα» δεν είναι μόνο οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς το λαό αλλά και το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ εντός της ΕΕ αφού «κόκκινη γραμμή» είναι η παραμονή στο ευρώ. Ο Γ. Δραγασάκης χαμηλώνει τον πήχη της διαπραγματευτικής ικανότητας του κόμματός του και αναφέρει «με μια άλλη πολιτική μπορούμε να διασώσουμε ότι μπορούμε και να χαράξουμε μια διαφορετική πορεία. Διεκδικούμε καταρχάς να γίνει δεκτή αυτή η θέση. Εφόσον δεν γίνει δεκτή, πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για ρήξη, αλλά εντός της Ευρωζώνης πάντα...»
Επιπλέον δηλώνει ότι «δεν μπορεί η οικονομία στην κατάσταση που έχει περιέλθει, να βγει από την ύφεση, χωρίς μια χρηματοδοτική ώθηση». Άρα εντός της Ευρωζώνης με νέα δανεικά από τους μηχανισμούς της για να χρηματοδοτηθεί η καπιταλιστική ανάπτυξη με τον λαό να έχει «μικρό καλάθι» καθώς όταν παραχθεί νέος πλούτος «ένα μέρος αυτού να δοθεί για το χρέος» σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές πως τα περί άλλης πολιτικής που επικαλείται ο Γ. Δραγασάκης είναι εντελώς μια από τα ίδια.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: