Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ο Βούτσης εξαγγέλλει... ανατροπές


Την επομένη του αποπροσανατολιστικού σόου που έστησαν στη Βουλή, τα επιτελεία των αστικών κομμάτων αναπαρήγαγαν με κάθε ευκαιρία την εξίσου αποπροσανατολιστική συζήτηση περί «χαμένων και κερδισμένων». Σε μια τέτοια κουβέντα στο ΑΠΕ, ο Ν. Βούτσης του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει: «Προσέξατε πόσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έθεσαν προθεσμίες και ενστάσεις; Και μιλάω για ανθρώπους που το έχουν ξανακάνει (...) γονιμοποιούνται διεργασίες (...) Στη μεν Βουλή θα έρθουν πολύ κρίσιμες ψηφοφορίες (...) έτσι έστω να δοθεί ευκαιρία -αν πρόκειται να έχουμε πολιτικές ανατροπές σε αυτή τη φάση μέχρι το τέλος του 2013- να γίνουν με τον πιο επίσημο τρόπο πάνω σε μεγάλα κοινωνικά προβλήματα (...) Δυστυχώς, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει όλη αυτή τη δραστηριότητα -τη χτεσινή συγκέντρωση που οργανώσαμε στο Σύνταγμα, αλλά και την πρόταση δυσπιστίας που υποβάλαμε- ως πρωτοβουλίες που δυσκολεύουν τη χώρα και τις διαπραγματεύσεις, δημιουργούν αρνητική εικόνα για τη χώρα. Επιτρέψτε μου να πω ότι πρόκειται για πολιτική ανοησία. Ενώ θα έπρεπε τουλάχιστον να αξιοποιούν διαπραγματευτικά τη σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης».
Από τη μια εξωραΐζει το ρόλο βουλευτών που μέχρι σήμερα βάζουν πλάτη στο πέρασμα αντιλαϊκών μέτρων και αύριο -είτε για λόγους ευτελείς όπως το να σώσουν το «τομάρι» τους είτε γιατί αυτό θα απαιτήσει το συμφέρον της τάξης που εκπροσωπούν- μπορεί και να αποστασιοποιηθούν, να ανεξαρτητοποιηθούν ή να μεταπηδήσουν στην πάντα φιλόξενη οικογένεια του ΣΥΡΙΖΑ. Συγχρόνως καμουφλάρει την παγίδα της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, καλώντας το λαό να εναποθέσει ελπίδες σε μια διαδικασία από την οποία μόνο δεινά τον περιμένουν. Ολο αυτό το αλισβερίσι, όχι μόνο ανατροπή δε συνιστά αλλά αποσκοπεί και βοηθά στην άμβλυνση εκείνων των διεργασιών σε επίπεδο εργατικών λαϊκών συνειδήσεων, κινήματος κλπ. από τις οποίες μπορεί πράγματι να προκύψουν ανατροπές.
Από την άλλη ο Ν. Βούτσης κλείνει το μάτι σε κάθε ενδιαφερόμενο δηλώνοντας ευθαρσώς πως ό,τι κάνει το κόμμα του μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτης τάξεως διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της κυβέρνησης, την οποία και εγκαλεί που δεν το αξιοποιεί! Πρόκειται για ομολογία ότι οι διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ δεν είναι στρατηγικού χαρακτήρα, ότι κινούνται στην ίδια κατεύθυνση, αυτή που προστάζουν τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Υπέρ αυτών των συμφερόντων διαπραγματεύεται η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ τη μέμφεται που δεν εκμεταλλεύεται την... παρουσία του για να αποσπάσει ό,τι περισσότερο μπορεί για λογαριασμό των αστών και με δεδομένη την κλιμάκωση της επίθεσης στο λαό.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Β

Δεν υπάρχουν σχόλια: