Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Οσα δε φτάνει η αλεπού


«Εκατομμύρια Αμερικανοί θα κάνουν εφέτος "staycation", κοινώς διακοπές στο σπίτι, λόγω οικονομικής κρίσης. Ο νεολογισμός (από τις λέξεις "stay" που σημαίνει "μένω" και "cation" από το "vacation" που σημαίνει "διακοπές") και η τάση που περιγράφει δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ, αλλά γρήγορα εξαπλώθηκαν πέραν του Ατλαντικού για όσους έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία. Πολλοί ορκίζονται μάλιστα ότι η πραγματική ξεκούραση βρίσκεται μόνο μέσα στο σπίτι. "Το μυστικό είναι να χαλαρώσουμε και να σκεφτούμε θετικά. Κατ' αρχήν πρέπει να θυμόμαστε ότι είμαστε σε άδεια από τη δουλειά, απλώς δεν θα φύγουμε... Οπότε έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο και λίγο άγχος. Ούτε βαλίτσες, ούτε τρέξιμο σε λιμάνια και αεροδρόμια, ούτε πανικός στις γεμάτες παραλίες" λέει η ψυχολόγος Ρέιτσελ Αντριους. Βγάλτε το ρολόι: Τέρμα στο άγχος και στο στρες. Ο χρόνος δεν μας κυνηγάει όταν δεν έχουμε να προλάβουμε πλοία και αεροπλάνα» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).

Σχόλιο δικό μας: Στην Αμερική δεν έχει ΠΑΜΕ(;), ούτε απεργία φορτηγών, ούτε απεργία ναυτεργατών. Ρε λες να υπάρχει οικονομική κρίση ακόμα και στη μεγάλη μητέρα-πατρίδα του καπιταλισμού,γι' αυτό ο κόσμος δεν πηγαίνει διακοπές; Αποκλείεται! Θα το έλεγε το MEGA , ο ΣΚΑΙ, η ΕΤ, το ΑΝΤΕΝΝΑ,.....Κάπου υπάρχει δάκτυλος χωμένος του ΠΑΜΕ, δεν μπορεί, για ψάξτε για παρακλάδια του στις ΗΠΑ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ώστε η Αμερική έχει τόσο φιλολαϊκή πολιτική που ο 1 στους 4 άνεργους μπορεί ακόμη να έχει σπίτι για να κάνει διακοπές μέσα σε αυτό;

πάρα πολύ ωραία...
αν δεν ήθελα να χαλαρώσω στο σπίτι χωρίς άγχος και στρες θα πήγαινα... :p