Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Καυγάς ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ με καταγγελίες για «πρόσκληση αποστασίας»

Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτοκαθεδρία στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, αντεγκλήσεις και αναφορές περί αποστασίας.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλοςεπιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή το άνοιγμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα εγκαταλείψουν την κυβέρνηση.
Σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για «απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας» σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που εκφράζει τη «θεσμική και πολιτική του ευτέλεια».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «αγωνιζόμενος να αντιμετωπίσει το στρατηγικό του αδιέξοδο και να καλύψει την γκάφα της πρότασης μομφής, υπερβαίνει τα εσκαμμένα και προσβάλλει ευθέως τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ούτε λίγο ούτε πολύ τους εκλαμβάνει ως ζήτουλες μιας κοινοβουλευτικής έδρας, εκφράζοντας την ακατάσχετη αλαζονεία του μικροκομματικού του "νεοπλουτισμού"». Επίσης καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατική παράταξη» και ότι είναι «κόμμα-συγκυριακό όχημα διαμαρτυρίας και όχι κόμμα-παράταξη».
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προανήγγειλε έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη, με αντικείμενο «την προστασία των κοινοβουλευτικών θεσμών και ηθών από νέες μορφές πολιτικής αλητείας».
Χθες ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην «Αυγή» άφησε να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγκαλιάσει όσους βουλευτές αποχωρήσουν από το ΠΑΣΟΚ. Όπως είπε, «όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας, παρά τις επιθέσεις του συστήματος της μνημονιακής διαπλοκής, που θα είναι σφοδρές, όπως φάνηκε και στην περίπτωση της Θεοδώρας Τζάκρη, θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο».
Η Θεοδώρα Τζάκρη επιχείρησε να διαψεύσει τα σενάρια για ένταξή της στον ΣΥΡΙΖΑ. «Aν ήθελα να πάω στον ΣΥΡΙΖΑ θα είχα φύγει από το 2011 και θα μπορούσα να είχα εξασφαλίσει την επανεκλογή μου το 2012 με πολύ πιο εύκολο τρόπο», ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό «ANT1». Επίσης χαρακτήρισε «γελοιότητες» τα περί συζητήσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από την αρνητική ψήφο που έδωσε στην πρόταση μομφής.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: