Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Νάουσα: Μαζική κινητοποίηση για θέρμανση στα σχολεία (video)





Τα βίντεο είναι από  το inaoussa.gr
Με μία πρωτοφανή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση, οιμαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Νάουσας, μαζί με τους γονείς τους, καθώς και τους καθηγητές και δασκάλους τους απαίτησαν να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα που υπάρχει με τηθέρμανση των σχολείων του δήμου.
Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, ο Σύλλογος Δασκάλων του Δήμου αποφάσισε την πραγματοποίηση 2ωρης στάσης προκειμένου οι δάσκαλοι να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, ενώ η ΕΛΜΕ Ημαθίας εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης. Να σημειώσουμε ότι με ευθύνη των προϊσταμένων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έγιναν προσπάθειες απαγόρευσης ουσιαστικά της συμμετοχής στην κινητοποίηση, γεγονός που καταγγέλθηκε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.
Στους εκατοντάδες συγκεντρωμένους χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωπος των μαθητών και ο δήμαρχος της πόλης, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μανόλης Γαλίτης, πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Ημαθίας που τόνισε τα εξής: «…Ηυποχρηματοδότηση είναι η αφορμή για να μπουν στα σχολεία οι επιχειρήσεις, σήμερα ως χορηγοί αύριο ως συνιδιοκτήτες. Για να γίνει αυτό οι γονείς πρέπει να είναι φοβισμένοι με την πλάτη στον τοίχο και οι μαθητές "χαμένοι στο διάστημα". Δεν είναι απλώς γραφειοκράτες εκεί στα υπουργεία, είναι συνειδητοί εχθροί μας.
Προετοιμάζουν το έδαφος για τα πολυδύναμα σχολεία, με πολυάριθμα τμήματα, διευθυντές μάνατζερς, γιατί το κριτήριο για να υπάρχει ένα σχολείο δεν είναι οι ανάγκες του κόσμου σε ένα δήμο, αλλά αν συγκεντρώνει στα ταμεία του τα κονδύλια που χρειάζονται για να λειτουργήσει.
…Εμείς λέμε ότι όλα όσα λείπουν από τα σχολεία, λείπουν με ευθύνη της πολιτείας, του κράτους και της αυτοδιοίκησης αφού δέχτηκε την αρμοδιότητα αυτή.
…Ζητάμε το πετρέλαιο να έρχεται δωρεάν αφού τα σχολεία είναι δημόσια. Να συντηρηθούν οι εγκαταστάσεις θέρμανσης και συνολικά τα κτίρια (στέγες και κουφώματα)…».
Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία για τα 54 σχολεία του δήμου προβλέπονται συνολικά 78.000 ευρώ ανά τρίμηνο.
Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μεγάλη πορεία με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, με κεντρικό σύνθημα «Όχι άλλη κοροϊδία, δώστε πετρέλαιο για τα σχολεία», που κατέληξε στο Δημαρχείο της πόλης.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: