Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Σχολεία χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης

Χαρές και πανηγύρια στην κυβέρνηση για τις επιτυχίες του "προγράμματος σταθεροποίησης". Ιαχές θριάμβου για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος. 
Διαβάστε λοιπόν έναν  τρόπο "επίτευξης των στόχων" και αναρωτηθείτε.
ΥΠΆΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΚΡΥΩΝΕΙ;

Η ανάρτηση είναι από inaoussa.gr
Παιδικές φωνές ζητούν απεγνωσμένα χρήματα για θέρμανση στο σχολείο τους στην Ελλάδα του 2013.
Στο κλείσιμο του «παγωμένου» 4ου δημοτικού σχολείου Νάουσας προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης οι γονείς των παιδιών που φοιτούν σε αυτό. Με τον κόμπο να έχει φτάσει στο χτένι, όσον αφορά την έλλειψη πετρελαίου στις δεξαμενές του σχολείου ο σύλλογος γονέων του σχολείου αποφάσισε το κλείσιμο του σχολείου και την παρουσία γονέων και παιδιών στο δημαρχείο Νάουσας.
Οι μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου Νάουσας που για μέρες τώρα δεν έχουν θέρμανση στις τάξεις τους, μετέβησαν κανονικά στο σχολείο συνοδεία των γονέων τους.
Μετά την προσευχή οδηγήθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας, ενώ την ίδια στιγμή στον προαύλιο χώρο ο κ. Γαλίτης ενημέρωνε τους γονείς για την απόφαση της γενικής συνέλευσης για το κλείσιμο του  σχολείου και την πορεία προς το δημαρχείο Νάουσας.
Η πορεία των μαθητών συνοδεία πάντα των γονέων τους ξεκίνησε στις 09:00 και σε όλη την διάρκεια της, οι μαθητές δεν σταμάτησαν να φωνάζουν συνθήματα για την ανάγκη χρηματοδότησης των σχολείων.

To ψήφισμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας
Οι γονείς του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, απευθυνόμαστε σε κάθε Αρμόδια Αρχή και ζητάμε να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.
Επειδή έχουμε ήδη ειδοποιήσει και δεν βρήκαμε ανταπόκριση κινητοποιούμαστε σήμερα για να λειτουργήσει η θέρμανση στο σχολείο μας.
Δεν είναι δυνατόν τέλος Νοέμβρη, με θερμοκρασίες κάτω από τους 10 βαθμούς, τα παιδιά μας να βρίσκονται στο σχολείο για μάθημα! Δεν θα τ’ αφήσουμε να αρρωστήσουν!
Γνωρίζουμε τις περικοπές των κονδυλίων και κινούμαστε κόντρα σ’ αυτές. Για μας η υπεράσπιση των μαθητών είναι υποχρέωση και καθήκον.
Συντονιζόμαστε με τους άλλους Συλλόγους Γονέων της Νάουσας και απαιτούμε:
·         Να στείλει το υπουργείο αμέσως χρήματα για το πετρέλαιο.
·         Να μην χαθεί ούτε μία ώρα διδασκαλίας λόγω του κρύου.
Δεν σκοπεύουμε να πληρώσουμε για θέρμανση ούτε ένα ευρώ αν αυτός είναι ο σκοπός τους.
Δεν δεχόμαστε ούτε φιλανθρωπίες από χορηγούς και επιχειρήσεις.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: