Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ξεκινά αύριο το 35ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ

Αρχίζει αύριο τις εργασίες του το 35ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥστην Αθήνα, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με την ανάδειξη του νέου Γενικού Συμβουλίου.
Την προηγούμενη εβδομάδα, στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ αποφάσισαν να συμμετέχει στο συνέδριο η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία στο συνέδριο της είχε αποκλείσει 21 σωματεία που έχουν εγγράψει συμβασιούχους.
Να υπενθυμίσουμε ότι στο 41ο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τον Απρίλη του 2012, η πλειοψηφίααπέκλεισε σωματεία και συνδικαλιστικές δυνάμεις που έδωσαν δικαίωμα ψήφου στους συμβασιούχους. Το ρόλο αυτό ανέλαβε η νόθα συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), έχοντας τη διαχρονική στήριξη των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Από το Συνέδριο της μάλιστα αποκλείστηκαν -δε νομιμοποιήθηκαν περίπου 100 αντιπρόσωποι από 18 σωματεία και οι αντιπρόσωποι από άλλα 3 σωματεία, τα οποία αρνήθηκε η πλειοψηφία της ΠΟΕ- επειδή έκαναν το αυτονόητο, δηλαδή έδωσαν δικαίωμα ψήφου και στους συμβασιούχους συναδέλφους για την εκλογή αντιπροσώπων στο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Το αποτέλεσμα ήταν όχι μόνο να νοθευτεί ο συσχετισμός στο συνέδριο των ΟΤΑ, αλλά να αλλοιωθεί και το 35ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, αφού περίπου 30 αντιπρόσωποι εκλεγμένοι με ψηφοδέλτια που στήριξε το ΠΑΜΕ, δε μετέχουν σε αυτό.
Δεκάδες σωματεία όλο το προηγούμενο διάστημα ζήτησαν να μην αποκλειστούν τα σωματεία στο χώρο των ΟΤΑ που έδωσαν δικαίωμα ψήφου στους συμβασιούχους και να γίνει έκτακτο γνήσιο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και γνήσιο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: