Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Κολεγιές σε όφελος της «Microsoft»

Τη διασφάλιση ευρωπαϊκών κονδυλίων για προγράμματα εκπαίδευσης των ανέργων, την εξασφάλιση φτηνών και εξειδικευμένων εργατικών χεριών με την ταυτόχρονη διάνοιξη νέων κερδοφόρων πεδίων στην ελληνική αγορά εποφθαλμιά ο μονοπωλιακός όμιλος «Microsoft» με τη στήριξη και τη συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης.
Οι παραπάνω στόχοι του τεράστιου ομίλου πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας αποτυπώθηκαν ξεκάθαρα κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, με τον πρόεδρο της «Microsoft» Κεντροανατολικής Ευρώπης, Ντον Γκράνθαμ.

Σύμφωνα με τις διαρροές που έκανε το Μέγαρο Μαξίμου, ο επικεφαλής του μονοπωλίου δήλωσε ότι η «Microsoft» δεσμεύεται να παρέχει σε ανέργους στην Ελλάδα «400 μαθήματα πληροφορικής και επιχειρηματικότητας μέσω του προγράμματος e-skillς». Το πρόγραμμα «e-skillς», που επιδοτείται από την ΕΕ, ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους να απορροφούν «ζεστό χρήμα» για την εκπαίδευση ανέργων, προκειμένου να ενταχθούν κάποια στιγμή στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα «εκπαιδευτούν περίπου 500.000 άνεργοι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια», αριθμός που ισοδυναμεί με πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ που θα κατευθυνθούν προς το μονοπώλιο της «Microsoft».
Στη συνάντηση, επίσης, σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, συζητήθηκε το σχέδιο της «Microsoft» για την έναρξη της λειτουργίας στην Αθήνα «κέντρου εξυπηρέτησης» της εταιρείας σε συνεργασία με τον ελληνικό επιχειρηματικό όμιλο «Teleperfomance Ελλάς», το οποίο «θα παρέχει πολλαπλή υποστήριξη σε πελάτες της "Microsoft", τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά». Σύμφωνα με τα στελέχη των επιχειρήσεων, θα δημιουργηθούν «350 θέσεις εργασίας τηλεϋποστήριξης οι οποίες θα φθάσουν τις 550 σε πλήρη ανάπτυξη». Πρόκειται για θέσεις εργασίας που αφορούν στην «τηλεφωνική εξυπηρέτηση» των πελατών του μονοπωλίου, στις οποίες στην Ελλάδα σε αντίστοιχα τμήματα εταιρειών οι εργαζόμενοι απασχολούνται με πολύ χαμηλούς μισθούς και εργασιακά ωράρια - «λάστιχο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: