Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Πανεπιστήμιο Πειραιά: Απέκλεισαν μεταπτυχιακό ανάπηρο φοιτητή γιατί δεν είχε να πληρώσει δίδακτρα


Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί την Τετάρτη 13 Νοέμβρη στις 12.00 μ.μ., στο χώρο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πειραιά (στο κεντρικό κτίριο στη Καραολή), η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ και η Επιτροπή Αγώνα Πληροφορικής του ΜΑΣ.
Η παράσταση αφορά στην απαράδεκτη απόφαση του πρύτανη να αποκλείσει μεταπτυχιακό ανάπηρο φοιτητή επειδή δεν έχει να πληρώσει δίδακτρα. Όπως τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση, «οι ανάπηροι και χρόνια πάσχοντες φοιτητές βιώνουν ακόμα περισσότερα προβλήματα. Είναι αντιμέτωποι τόσο με τις περικοπές σε επιδόματα, την πληρωμή για φάρμακα, θεραπείες, όσο και ως φοιτητές με την υποχρηματοδότηση της παιδείας, την έλλειψη προσβασιμότητας, τις πληρωμές πλέον και σε δίδακτρα».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «Ο παράδεισος της ΕΕ των "ίσων ευκαιριών", της "ίσης πρόσβασης στην εκπαίδευση και την εργασία" κατέληξε για τους ανάπηρους, τους φοιτητές, το λαό μας η λαιμητόμος όλων των δικαιωμάτων μας.Σήμερα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ, όλοι εμείς που πληττόμαστε από αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μονοπωλίων, να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Να γυρίσουμε την πλάτη σε όλους αυτούς, κόμματα, πολιτικές παρατάξεις, που στήριξαν και στηρίζουν αυτή την πολιτική και να διαμορφώσουμε τη δική μας Λαϊκή Συμμαχία, να διεκδικήσουμε την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών μας».
Οι φορείς των ΑΜΕΑ διεκδικούν:
Καμία πληρωμή για δίδακτρα, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία-Υγεία -Πρόνοια.
Τώρα επαρκής χρηματοδότηση των ΑΕΙ-ΤΕΙ από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των αναγκών. Επιστροφή των αποθεματικών τους που «κουρεύτηκαν». Όχι στο ξεπούλημα της περιουσίας των ιδρυμάτων.
Ούτε ευρώ για σίτιση - μετακίνηση - βιβλία - αναλώσιμα. Τώρα να δοθεί λύση στο πρόβλημα της στέγασης. Να αξιοποιηθεί η περιουσία των ιδρυμάτων και δημόσια κτίρια για τη δημιουργία νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους χωρίς ιδιώτες, νοίκια. Για τους φοιτητές που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο, να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία. Μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε όσους σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους και δεν τους δέχτηκαν στις εστίες.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κατάργηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου που καθορίζει μισθό 429 ευρώ για τους νέους κάτω των 25 χρονών. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: