Μιλάμε για μια προοπτική έτσι όπως την παρουσίασε ο Στάλιν αφόρητα "καταπιεστική και ανελεύθερη" όπως εξάλλου... "ανελεύθερος και καταπιεστικός" είναι ο Σοσιαλισμός.
Σκεφτείτε:
Είστε εργαζόμενοι σε κάποια επιχείρηση. Χτυπάτε κάρτα στις 7 το πρωί και στις 12 ή το πολύ 1 το μεσημέρι έχετε σχολάσει. Το παιδί ή τα παιδιά είναι στο σχολείο και μέχρι τις 5.00 θα έχουν ολοκληρώσει διαβάσματα , ξένες γλώσσες , ίσως και αθλητικές δραστηριότητες , αν και για αυτές τις τελευταίες ενδεχόμενα να χρειαστεί να μείνουν πιο αργά. Φυσικά το ανελεύθερο και καταπιεστικό σοσιαλιστικό καθεστώς σας τα παρέχει όλα αυτά δωρεάν. Φροντιστήρια και άλλα τέτοια καπιταλιστικά καλούδια απαγορεύονται... Να αυτά δε μπορώ! Αυτές οι απαγορεύσεις με τσιτώνουν!.... Πώς θα γεμίσετε τον ελεύθερο χρόνο σας όλες αυτές τις ώρες; Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από τα να δουλεύεις ήλιο με ήλιο για να θησαυρίζει το αφεντικό με την αγωνία να μην μπορείς να πληρώσεις τις όποιες δραστηριότητες των παιδιών ... Αυτή είναι πραγματική ευτυχία. Λέω να μη μη σας ταράξω με κόστη, ρεύματος, ενοικίου, τηλεφώνου κλπ , συμβολικά στο σοσιαλισμό. Ας πούμε το 15 ως 20% του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος και το υπόλοιπο 80% να σας περισσεύει και να μην ξέρετε που και πώς να το ξοδέψετε. Φρικάρατε από την καταπιεστική ανελευθερία έτσι; Εγώ να δείτε! Σταματάω ...ήδη νοστάλγησα Κυριάκο, Άδωνη , Θανάση Πλεύρη, Βορίδη....
Για την ιστορία.....
Μετά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, στο 19ο Συνέδριο του ΚΚ(μπ) το 1952, μπαίνει ο στόχος για την επέκταση του δεκάχρονου ενιαίου πολυτεχνικού σχολείου. Ο Στάλιν στο έργο του «Οικονομικά Προβλήματα του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ», ανοίγει εκ νέου τη συζήτηση για τον πολυτεχνισμό και αναφερόμενος σε τρεις βασικούς προκαταρκτικούς όρους για το πέρασμα στον κομμουνισμό (ως δυο πρώτους αναφέρει την άνοδο της παραγωγής των μέσων παραγωγής και την ενίσχυση της συλλογικής ιδιοκτησίας στη γη), τονίζει:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου