Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Βρώμικη προπαγάνδα δηλητηριάζει το λαό.

Με αφορμή τη δολοφονία του 44χρονου στην Γ' Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, ο αστικός Τύπος και τα αστικά κόμματα, ξεκίνησαν - όπως κάθε φορά - τη γνωστή βρώμικη αντιδραστική προπαγάνδα. Που δίνει χώρο και νομιμοποιεί τα κάθε λογής φασιστοειδή να βγαίνουν στους δρόμους και να δέρνουν μετανάστες, που μπορεί λίγες ώρες πριν να έκλεισαν 12ωρο στο μεροκάματο για 5 ευρώ... Που επιχειρεί να δηλητηριάσει τη συνείδηση των Ελλήνων εργατών που είναι θύματα - μαζί με τους μετανάστες - των εγκλημάτων της αντιλαϊκής πολιτικής η οποία είναι αυτή που εξαθλιώνει και οδηγεί σε αδιέξοδα τη ζωή και του Ελληνα και του ξένου εργαζόμενου, θύματα όλοι των καπιταλιστών και της άκρατης εκμετάλλευσης. Είναι κάποιοι αστοί δημοσιολόγοι που όταν το κεφάλι ενός μετανάστη στο χώρο δουλειάς γίνεται λιώμα, δεν λένε λέξη για το έγκλημα των καπιταλιστών που είναι διαρκές και απειλεί όλους τους εργάτες ανεξαιρέτως θρησκείας και χρώματος.

***
Η λογική τους συμπυκνώνεται στο εξής:
«...το κέντρο της πόλης έχει καταληφθεί από απροσδιόριστες φυλές, οι οποίες ανεξαρτήτως προέλευσης, χρώματος και θρησκείας έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: το έγκλημα».
« ...η Αθήνα έχει μεταβληθεί σε ένα απροσπέλαστο γκέτο βίας, ανομίας, παραβατικότητας και τρόμου. Ζει σε καθεστώς κατοχής. Μετανάστες και πρεζόνια, έγχρωμοι και εγχώριοι ντίλερ κάθε παρανομίας».
«Η πόλη έχει μεταβληθεί σε ένα σκηνικό πρωτόγνωρο από αυτά που μόνο σε ταινίες γνωρίζαμε έως τώρα. Το αστικό τοπίο έχει εξαθλιωθεί ακόμη και αισθητικά. Τα μαχαίρια και οι ενέσεις έχουν αντικαταστήσει τα ψιλικατζίδικα της γειτονιάς».
«Μας πήραν την Αθήνα... Δεν θα το είχαν καταφέρει ποτέ, αν η Ελληνική Πολιτεία δεν είχε χρεοκοπήσει συνολικά και παταγωδώς. Αν δεν είχε αφήσει την πόλη ανυπεράσπιστη. Αν δεν είχε εγκαταλείψει τους εναπομείναντες κατοίκους στη μοίρα τους, χωρίς την περιφρούρηση και τη φροντίδα που δικαιούνται».
***
Ποια είναι η αλήθεια; Το κέντρο της Αθήνας όπως και πολλές πόλεις της επαρχίας έχουν γεμίσει από μετανάστες που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων και να έρθουν στη χώρα μας. Κάποιοι που τούς εξόρισαν από τους δικούς τους δρόμους των δικών τους παιδικών χρόνων. Κάποιοι που τα παιδιά τους σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς και βόμβες, στα ίδια στενά που οι πατεράδες και οι μανάδες πέρασαν τα δικά τους εφηβικά χρόνια, πολύ δύσκολα και με πολύ κόπο και μόχθο έστησαν τη φαμίλια τους. Την ανομία και τη βία τη βιώνουν καθημερινά και οι Ελληνες και οι ξένοι εργάτες. Στον τόπο δουλειάς, στη γειτονιά τους, παντού. Βία των αφεντικών και των κυκλωμάτων. Σαν αυτή στη Μανωλάδα που οι «νόμιμοι» εκμεταλλευτές χρησιμοποιούν ακόμα και μαστίγιο την ώρα που μετανάστες δουλεύουν για 15 ώρες μέσα στα θερμοκήπια. Σαν αυτή που βιώνουν οι εργάτες που τους κόβεται ο μισθός, το ρεύμα, το φως, το νερό επειδή δεν έχουν να το πληρώσουν. Πράγματι, οι καπιταλιστές και τα αστικά κόμματα έχουν μετατρέψει την πόλη σε ένα απροσπέλαστο γκέτο βίας για την εργατική λαϊκή οικογένεια, ελληνική και ξένη. Στις γειτονιές της Αθήνας, τα ψιλικατζίδικα έχουν κλείσει και τα μικρομάγαζα κλείνουν το ένα μετά το άλλο επειδή την ίδια στιγμή προελαύνουν οι πολυεθνικές. Επειδή, ο μικρός επαγγελματίας που έχει μια οικογενειακή επιχείρηση, δεν αντέχει να πληρώσει την περαίωση, τους φόρους, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το μεγάλο καπιταλιστή. Αυτοί που έχουν χρεοκοπήσει είναι οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες. Ακόμα κι αν όλα ήταν μια χαρά, ακόμα κι αν δεν υπήρχε ούτε ένας μετανάστης, δεν θα μπορούσαν να ζήσουν την οικογένειά τους και να καλύψουν στοιχειωδώς τις βασικές τους ανάγκες. Τα μέτρα της κυβέρνησης τούς έχουν διαλύσει τη ζωή.
***
Οσο κι αν οι μηχανισμοί του αστικού κράτους, φανεροί και κρυφοί, επιχειρούν να καλλιεργήσουν το ρατσισμό και την ξενοφοβία, όσο κι αν προσπαθούν να πείσουν ότι η λύση του προβλήματος βρίσκεται στο να πάρουν οι κάτοικοι τους μετανάστες στο κυνήγι, η ουσία βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Κοινός ταξικός οργανωμένος αγώνας Ελλήνων και μεταναστών εργατών. Ο εχθρός είναι κοινός και γι' αυτό κοινή πρέπει να είναι και η πάλη. Να νομιμοποιήσουν τους μετανάστες, να τους επιτρέψουν σε όσους θέλουν, να φύγουν για τις χώρες προορισμού που επιθυμούν, οι υπόλοιποι να αποκτήσουν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ISXYEI k. GIA ESAS ;;
«Τα τελευταία τούτα χρόνια στον τόπο αυτό ειπώθηκαν τα χειρότερα ψέματα της Ιστορίας. Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα 'λεγαν....»
(ΜενέλαοςΛουντέμης, «Οδός Αβύσσου, αριθμός Ο»)

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

Ό,τι έχεις να πεις πες το στα ίσα. Διατύπωσε την άποψη σου καθαρά.
Πώς; Πότε; Πού; Γιατί;
Οι κομμουνιστές αντιπαρατίθενται σε επιχειρήματα.

Ανώνυμος είπε...

Καθεστώς

Το καθεστώς εντός του οποίου συνέβη η στυγερή δολοφονία του 44χρονου Ελληνα στην 3ης Σεπτεμβρίου,

είναι το ίδιο καθεστώς εντός του οποίου διαπράχτηκε η εκτέλεση του 21χρονου από το Μπαγκλαντές στα Κάτω Πατήσια.

*

Το καθεστώς που ένα χρόνο πριν πάτησε επί πτωμάτων με στόχο την τρομοκράτηση του λαού, τη συκοφάντηση του αγώνα για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων και της αντιλαϊκής πολιτικής, το καθεστώς που δεν έχει εντοπίσει ακόμα τους δολοφόνους των τριών της «Μαρφίν»,

είναι το ίδιο καθεστώς που «τιμώντας την επέτειο» εκείνου του εγκλήματος έστειλε προχτές δεκάδες διαδηλωτές στα νοσοκομεία και έναν στην εντατική να χαροπαλεύει.

*

Το καθεστώς που έθεσε στο αρχείο την υπόθεση της Κούνεβα, το καθεστώς που επιδαψιλεύει διά στόματος πρωθυπουργού συγχαρητήρια στους «δουλοκτήτες» της Μανωλάδας,

είναι το ίδιο καθεστώς που ποτίζει την κοινωνία με το ρατσιστικό δηλητήριο πως η μετανάστευση δεν είναι κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό φαινόμενο, αλλά ένα «εγκληματικό» φαινόμενο.

*

Το καθεστώς που διαθέτει «στρατό» και διμοιρίες «προστατών του πολίτη» εξαιρετικά αποτελεσματικούς στο να ξυλοκοπούν απεργούς, να επιστρατεύουν εργάτες και να αστυνομεύουν το λαό,

είναι το ίδιο καθεστώς που έχει παραπετάξει τη λαϊκή οικογένεια να δοκιμάζεται, εκτός από την ανέχεια, και από την όξυνση μιας πολύμορφης εγκληματικότητας, να τελεί υπό τον φόβο των διαφόρων κυκλωμάτων, των ληστειών, των ναρκωτικών, της πορνείας, της υποβάθμισης της ζωής στο κέντρο της Αθήνας και στις συνοικίες.

*

Το καθεστώς εντός του οποίου το έργο των «ηρωικών» ΜΑΤ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εναντίον του διαδηλωτή εργάτη, συνταξιούχου, άνεργου συνεπικουρείται από ακροδεξιούς προβοκάτορες, όπως πέρσι στον Αγνωστο Στρατιώτη,

είναι το ίδιο καθεστώς που όταν δε χαριεντίζεται με τους «Χρυσαυγίτες» κάνει τον τροχονόμο του εθνικιστικού πογκρόμ που συντελείτο και χτες στους δρόμους της Αθήνας.

*

Το καθεστώς που οι «παπαγάλοι» του αποθέωναν στα ΜΜΕ τους κυβερνώντες, το μνημόνιό τους και την τρόικά τους, το καθεστώς που αξιοποιεί την κρίση και τα χρέη που προκάλεσαν οι «πατρίκιοι» για να φορτώσει νέα κρίση και νέα χρέη στους «πληβείους»,

είναι το ίδιο καθεστώς που συκοφαντεί τη λαϊκή αντίσταση σαν «ανομία», «αταξία» και «βία» και που με την ίδια χυδαιότητα τροφοδοτεί το κλίμα αυτοδικίας ενάντια σε αποδιοπομπαίους τράγους όπως οι μετανάστες, το οποίο κατόπιν υποκριτικά το αποκηρύσσει.

*

Αυτό το καθεστώς με τις χίλιες εκφάνσεις της σαπίλας, της παρακμής και της αγριότητας, δεν παίρνει «βελτίωση», «καλυτέρευση», «αλλαγή».

Ολοι οι διαχειριστές του έχουν αντίστοιχο μερίδιο ευθύνης για την ανείπωτη εκμετάλλευση των καταπιεζόμενων στρωμάτων κάθε χρώματος, κάθε φυλής και κάθε θρησκείας, έχουν αντίστοιχη συμμετοχή στον εκβαρβαρισμό που υφίσταται η κοινωνία.

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

blackbedlam είπε...

http://anarhogatoulis.blogspot.com/
Καλησπέρα σου.
Ρίξε μια ματιά σε αυτή την διεύθυνση.
Θα σου δώσει μια έστω και μικρή ικανοποίηση.
Δεν συμβαίνει συχνά στις μερες μας κάτι τέτοιο.
Εγώ το χάρηκα.

Danai είπε...

Πρωτα απ όλα εάν εισαι κουμουνιστής πρέπει να ντρέπεσαι που το φωνάζεις. Κατι σαν ειμαι χρυσαυγίτης και δοξάζω το χιτλερ .
ΤΟ κείμενο σου είναι ψεύτικο από τις πρώτες γραμμές. Το κέντρο της Αθήνας είναι ένα ιστορικό κέντρο με βαθια ιστορία που το δε ζουν μετανάστες αλλά το έχουν καταλάβει εποικοι κρατών με βάρβαρες κουλτούρες που τις εφαρμόζουν όπως ακριβως κα στις Πατρίδες τους. Οι Ελληνες έχουν διωχτει από το κέντρο
Είναι λιγοι αυτοι που δεν ειχαν να φανε ένα κομματι ψωμι γιατι διαφορετικά πως πληρωσαν τον δουλεμπορο.
Οσοι πραγματικά έχουν αναγκη δε μπορουν να μεταναστεύσουν έτσι ευκολα , εξάλλου αγαπάνε τη πατρίδα τους και δε την αφηνουν.

Την ανομια δεν την βιωναν οι ελληνες εργατες ουτε τα χαμηλα τους μερωκαματα μέχρι που ηρθαν οι ξένοι για να σπάσουν την αγορά.

Και αλλα τετοια . Σε ευχαριστω που δεχεσαι σχολια γιατι αλλοι κανουν την προπαγάνδα τους με τα σχολια κλειστα

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

1.Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν θα είναι κλειστά. Εξάλλου οι πραγματικοί κομμουνιστές δε φοβούνται την αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Μόνο μιά φορά σβήστηκε σχόλιο που ήταν χυδαίο.
2.Το κεόιμενο δεν είναι δικό μου, αλλά είναι δημοσιευμα του ΡΙΖΟΣΠΣΤΗ, Αν κοιτάξεισ καλά στο τέλος του άρθρου αναφέρεται. Λάθος μου που δεν το έβαλα με πιο εμφανη τρόπο.
3. Μόνο μια παρατήρηση σε όσα γράφεις. ΛΑΟΙ ΜΕ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΘΕ ΑΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ. Η ΜΟΝΗ ΒΑΡΑΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΩΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ KAI ΛΕΗΛΑΤΩΝΤΑΣ. Ή ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ ,ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΥΧΗ.
Για όλα τα υπόλοιοπα με καλύπτει το αρθρο.
Αν θέλεις ρίξε μια ματιά σε αυτό το τραγούδι δια στόματος GEORGE DALARAS
http://redwildwind.blogspot.com/2011/01/blog-post_4165.html

Ανώνυμος είπε...

KALA BRE PAIDIA ! DEN EXETAI KATALABEI TO "PROBLHMA" POU DHMIOURGHTHKE ME TO ... BLOGSPOT ;; ESEIS TI NOMIZETAI ;; AKOUSTE KAI KANENA TRAGOUDI TOU GKATSIOU-"TO DIKTY" !, DEN EINAI TO TI GRAFETAI KAI TI SXOLIAZOUN KAPOIOI !! EINAI TA SXOLIA POU KANEI O ARISTOS TON ARISTON ! O LYTROTHS !! KAI MALISTA TO TELEYTAIO TOU MONADIKOU POU "ENISTATAI" ! AYTON TON LYTROTH FOBOUNTAI ! KAI MALISTA TO TELEYTAIO TOU SXOLIO "KALA RE XRHSTARA" !! ESAS OLOUS TOU "DIADIKTYOU" DEN SAS FOBOUNTAI ME TIPOTA, ASXETOS TI GRAFETAI KAI LETAI, DIOTI EISASTE STO "EIKONIKO" ! EMEIS EIMASTE TO "PRAGMATIKA PRAGMATIKO", TO "PRAGMATIKA ZONTANO ELLHNIKO" ! EMEIS DEN XROSTAMAI SE KANENAN, OUTE STON IDIO TON THEO, MAS EDOSE O PANTODYNAMOS DIA MESO TOU YIOU TOU, TO MASTIGIO POU EBGALE APO TON OIKO TOU PATERA TOU OLOUS TOUS EMPOROUS/TRAPEZITES, TO THYMASTAI ;; ROTHSTE TON IERONHMO, KAI TON PAPA THS ENOREIAS SAS !! MAS TO EDOSE TO MASTIGIO EN .. LEYKO !! THN ALHTHEIA REEEEE !! 3-12-1944 !! "POULHMENOI" (NIKOS XYLOURHS) !!!