Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013

«Μονιμότητα» στην κινητικότητα του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με δημοσιεύματα

«Μονιμότητα» στην κινητικότητα του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων δρομολογεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με δημοσίευμα του «capital.gr».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, με νόμο που θα φέρει την Άνοιξη του 2014, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι -και όχι κάποια επιμέρους κατηγορία υπαλλήλων όπως συμβαίνει με το τρέχον πρόγραμμα κινητικότητας- θα υποχρεούνται να μετακινηθούν ανά πάσα στιγμή του εργασιακού τους βίου και προς πάσα κατεύθυνση και θέση στο Δημόσιο, εφόσον διαταχθούν από τα συναρμόδια υπουργεία. Όποιος υπάλληλος αρνηθεί να πειθαρχήσει στη συγκεκριμένη διαταγή τότε αυτομάτως θα απολύεται.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, αμέσως μετά την ένταξη και των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων που προβλέπει το Μνημόνιο στο καθεστώς της κινητικότητας, αναμένεται να ενταχθούν οι 700.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο σε ένα μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας.
Αυτός ο αριθμός θα προκύψει στα τέλη του 2014, όταν θα έχουν συνταξιοδοτηθεί οι περίπου 30.000 που αναμένονται ακόμα και θα έχουν απολυθεί τουλάχιστον 15.000 υπάλληλοι.
Αυτήν τη στιγμή στο Δημόσιο υπολογίζεται ότι εργάζονται συνολικά περίπου 750.000 υπάλληλοι, από σχεδόν 900.000 που ήταν στο τέλος του 2010. Οι 615.000 από αυτούς βρίσκονται στο στενό Δημόσιο και οι υπόλοιποι 125.000 στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Την ίδια ώρα αναμένονται και απολύσεις καθώς η Κομισιόν εκτιμά ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων ήταν μικρότερος σε σχέση με την πραγματικότητα, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και απευθείας απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων από «δεξαμενές».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: