Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

Μπράβοι εφοπλιστών και εργολάβων οι συλληφθέντες νεοναζί

Οταν αρχές Αυγούστου οι νεοναζί βουλευτές Λαγός, Παναγιώταρος, Μίχος εμφανίστηκαν στη Ζώνη του Περάματος να κάνουν τεμενάδες στους εφοπλιστές, προαναγγέλλοντας τη δολοφονική επίθεση κατά πρωτοπόρων κομμουνιστών εργατών λίγες βδομάδες αργότερα, είχαν μαζί και κλακαδόρους. Ανάμεσά τους οι συλληφθέντες σήμερα Αναστάσιος Μιχάλαρος και Χρήστος Κυριτσόπουλος, που τότε στο Πέραμα έφτιαχναν κι αυτοί κλίμα κατά των κομμουνιστών, με επιχειρήματα απ' τα συρτάρια της Ενωσης Εφοπλιστών. Π.χ., ο Μιχάλαρος υποστήριζε: «Αυτά τα τρία χρόνια έρχονταν βαπόρια εδώ και έχουν φύγει γιατί έχουν κάνει απεργίες; Σηκωθήκαμε να εναντιωθεί κανένας; Αρα υπάρχει τρομοκρατία εδώ μέσα (...) θέλετε να το πολεμήσουμε;» κατέληγε εννοώντας το ΚΚΕ. Κι αφού έβγαζε λάδι τους εφοπλιστές που στέλνουν τα βαπόρια τους στο εξωτερικό, δήλωνε ότι είναι «τιμή» και «καμάρι» του που είναι χρυσαυγίτης.
Ο Κυριτσόπουλος στην ίδια (εγκληματική για τους εργάτες και δουλοπρεπή μπρος στα αφεντικά) ρότα ξεκαθάριζε: «Είναι χαρά μας και τιμή μας να μιλάμε με εθνικιστές (...) με το "σεις" και με το "σας" δεν βγαίνει τίποτα. Υπάρχει το κατεστημένο εδώ πέρα, υπάρχει ο σταλινισμός, υπάρχει το ΚΚΕ μ-λ-ξ-τ, οι οποίοι αποφασίζουν και διατάζουν χρόνια. Σε οποιοδήποτε βαπόρι ερχόταν εδώ αποφασίζουν αυτοί ποιοι θα δουλέψουν, πώς θα δουλέψουν, ποιους θα πάρουνε, "σταμάτα το βαπόρι αν δεν κάνεις αυτό", "να φύγει το βαπόρι", και ισχύουν ακόμα αυτά (...) δηλαδή θα πρέπει να χαλάσουμε την καρδιά μας με το κατεστημένο, με τη χούντα την κόκκινη η οποία θέλει να είναι μέσα στα πράγματα και να αποφασίζει και να διατάσσει»
Σημειωτέον λίγες βδομάδες αργότερα ο Κυριτσόπουλος (ως εργοδηγός, εργαζόμενος στη Ζώνη) φανέρωνε σε δημοσιογράφους τους πόθους εφοπλιστών, εργολάβων και νεοναζί: «(...) θα διαφοροποιήσουμε τα μεροκάματά μας (...) Τα μεροκάματα που παίρναμε πριν δύο, τρία ή τέσσερα χρόνια ήταν πάρα πολύ μεγάλα και υψηλά, σε σχέση με την κρίση. Θα μπορούσαμε να χαμηλώσουμε τα μεροκάματά μας, να εγγυηθούμε στους Ελληνες εφοπλιστές ότι αν φέρουν τα βαπόρια τους εδώ θα σταματήσουμε τις απεργίες που γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια για διάφορους λόγους».
Μαζί τους αρχές Αυγούστου κι άλλα τέτοια θρασίμια να διακηρύσσουν ότι πάνε «μαζί με τους εφοπλιστές μας, γιατί από κει πέρα εξαρτιόμαστε». Να κάνουν προτάσεις όπως «να πάμε στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, (...) να πάμε στη φωλιά του κούκου, να την ξεριζώσουμε (...) να καλέσουμε τον κόσμο μας εκεί». Για να πάρουν τις ανάλογες διαβεβαιώσεις από τους βουλευτές τους, π.χ. τον Γ. Λαγό ότι «εμείς θα είμαστε εκεί» ή «...Οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ (...) θα εξαφανιστούν από 'δω πέρα μέσα». Τσιράκια του μεγάλου κεφαλαίου, των εφοπλιστών και των εργολάβων, μπράβοι τους ενάντια στο λαό και την εργατιά.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: