Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Συνέλαβαν μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ σε Πύργο και Κόρινθο

Το πρωί της Δευτέρας πέντε μέλη της ΚΝΕ στηνΗλεία, συνελήφθησαν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια Πύργου, για... «ρύπανση του περιβάλλοντος» επειδή προπαγάνδιζαν με υλικό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ το σύγχρονο μήνυμα που έχει το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού. 
Την προκλητική ενέργεια της Αστυνομίας καταγγέλλουν ηΤομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Ηλείας της ΚΝΕ. «Όσο και να πασχίζουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ δεν μπορούν να τους φοβερίσουν», αναφέρεται στη καταγγελία. «Με το δόγμα "νόμος και τάξη" τα αφεντικά και οι μηχανισμοί τους, τα τσιράκια τους, όσοι προσπαθούν να εμποδίσουν την παρέμβαση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, θα πάρουν την απάντησή τους. Η υποταγή στην αντεργατική και αντιλαϊκή βαρβαρότητα, η μοιρολατρική αποδοχή των κυβερνητικών μέτρων που σφαγιάζουν στην κυριολεξία τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, δεν θα περάσει. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλεί κάθε νέο εργάτη, άνεργο, μαθητή, σπουδαστή που τσακίζεται από αυτήν την πολιτική, να καταδικάσει τα φαινόμενα αστυνομικής βίας και καταστολής και να ριχτεί στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της εξουσίας, που πλέον μόνο με το βούρδουλα και την τρομοκρατία μπορεί να σταθεί» καταλήγει η καταγγελία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
Αναίτια και προκλητική σύλληψη μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έγινε το βράδυ της Κυριακής στην Κόρινθο με πρόσχημα τη «ρύπανση του περιβάλλοντος» επειδή προπαγάνδιζαν με φυλλάδια τις θέσεις του Κόμματος για το ηρωικό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού.
Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορίνθου, η οποία ήθελε να τους περάσει αυτόφωρο (!) αλλά μετά τη δυναμική παρέμβαση του Κόμματος και την κινητοποίηση που έγινε, υπαναχώρησε και προέβη σε μήνυση με τακτική δικάσιμο.
Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ επισημαίνει:
«Αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες αντίστοιχα περιστατικά αναίτιων συλλήψεων στελεχών του Κόμματος και της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην πρόσφατη προσαγωγή (2 Οκτώβρη) και αναίτια κράτηση για πάνω από δύο ώρες,  δύο στελεχών της ΚΝΕ στην Αστυνομική Διεύθυνση της Κορίνθου. Είναι η εφαρμογή του δόγματος  "νόμος και τάξη" που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα να εφαρμόζεται στο πετσί των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων που αγωνίζονται για το δίκιο τους.
Είναι φανερό ότι αυτές οι κινήσεις έχουν στόχο να ανακόψουν τη δράση του Κόμματος και της ΚΝΕ. Η κατηγορία για "ρύπανση του περιβάλλοντος" είναι προσχηματική ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ποιος ρυπαίνει το περιβάλλον της περιοχής μας. Αντί να κυνηγήσουν τους εργοστασιάρχες που ανενόχλητοι μολύνουν το περιβάλλον, η Ελληνική Αστυνομία ασχολήθηκε με τα φυλλάδια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που αποκαλύπτουν την αλήθεια για την 28η Οκτωβρίου.
Τους το λέμε ξεκάθαρα! Αυτές οι τακτικές δεν πρόκειται να φοβίσουν! Συνεχίζουμε πιο δυνατοί! Καλούμε τον λαό της Κορινθίας να καταδικάσει τα φαινόμενα αστυνομικής βίας και καταστολής και να μπει στον αγώνα μαζί με του Κομμουνιστές». 
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: