Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ευθεία επίθεση στο λαϊκό κίνημα από τον Αντ.Σαμαρά.

Επιχείρησε να εξομοιώσει τη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής με τη λαϊκή πάλη για αποδέσμευση από ΕΕ - ΝΑΤΟ
Σε ευθεία επίθεση ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα και τους ταξικούς αγώνες προχώρησε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς από τις ΗΠΑ.
Μιλώντας σε εκδήλωση στο «Peterson Institute for International Economics» στην Ουάσιγκτον, επιστράτευσε την αντιδραστική και ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων», επιχειρώντας να ταυτίσει τη δράση της φασιστικής Χρυσής Αυγής με το ταξικά προσανατολισμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα που παλεύει για αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
«Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους», είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, αλλά την ίδια στιγμή επιβεβαιώνοντας ότι πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι να συντρίψει το εργατικό - λαϊκό κίνημα και η πρωτοπορία του, ανέφερε: «Από τη μια πλευρά, έχουμε τη Χρυσή Αυγή και, από την άλλη, μια ακραία αντιπολίτευση, η οποία λέει να βγούμε από το ΝΑΤΟ, από την ΕΕ, έξω από το ευρώ. Δεν είναι κάτι το οποίο θα ήταν εποικοδομητικό για την ελληνική υπόθεση...»!

Αργότερα, με δήλωσή μετά τη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζ. Μπάιντεν, επιχείρησε να εμφανίσει την κυβέρνηση σαν εγγυητή της «ομαλότητας» και της «νομιμότητας». Επιδιώκοντας να χρυσώσει το χάπι για τη μη κράτηση των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής ανέφερε: «Στην Ελλάδα οι ακραίοι της Χρυσής Αυγής είναι πλέον υπόλογοι και υπόδικοι. Κάποιοι είναι ήδη προφυλακισμένοι (...) Είμαστε Δημοκρατία και η Δημοκρατία λειτουργεί. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της».
Νωρίτερα -κατά την ομιλία του στο «Peterson»- ο Αντ. Σαμαράς είχε επαναλάβει τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα αποτελεί «άγκυρα σταθερότητας», επιδιώκοντας να εξασφαλίσει αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή προς όφελος των μονοπωλίων.
Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, σημειώνοντας: «Η Ευρώπη, η Αμερική, η Κύπρος και το Ισραήλ επιθυμούν να υπάρξει σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και η Ελλάδα μπορεί να παίξει σε αυτό σημαντικό ρόλο». Αναφέρθηκε επίσης στην εκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου και στις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν για τα μονοπώλια, τονίζοντας μάλιστα ότι σε πρόσφατη γεωλογική έρευνα, φάνηκε ότι οι πλουτοπαραγωγικές πηγές των τριών χωρών«θα μπορούσαν να προσφέρουν σχεδόν το 50% της συνολικής ευρωπαϊκής ζήτησης σε ενέργεια».
Απευθυνόμενος σε εκπροσώπους μονοπωλιακών ομίλων πρόσφερε «εγγυήσεις» και «διαβεβαιώσεις» για την παροχή από την πλευρά της κυβέρνησης κινήτρων και ευκαιριών για επενδύσεις. Πρόβαλε τις «επενδυτικές ευκαιρίες» που παρέχουν στους αμερικανικούς επιχειρηματικούς ομίλους τα βάρβαρα μέτρα (σε μισθούς - ασφαλιστικές εισφορές - εργασιακά δικαιώματα) που έχει λάβει η κυβέρνηση. Διαφήμισε τις φοροαπαλλαγές, το νέο επενδυτικό νόμο και υποσχέθηκε την ύπαρξη ενός και μόνου φόρου, ύψους 15% επί των κερδών των επιχειρήσεων.
Συνάντηση με αντιπρόεδρο των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν τα θέματα της «βιωσιμότητας» του ελληνικού χρέους, η πορεία του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος. Επίσης, συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις συνδεδεμένες με την εκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης χτες με την επικεφαλής των Δημοκρατικών Νάνσι Πελόζι, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας των ΗΠΑ, ενώ σήμερα θα έχει επαφές με εκπροσώπους πολυεθνικών ομίλων.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: