Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΕΜΠ της ΚΝΕ: Η ιστορική αλήθεια στο προσκήνιο στην εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΤΟ ΕΜΠτης ΚΝΕ με θέμα «Διδάγματα από τους αγώνες του λαού μας ενάντια στη φασιστική - ναζιστική κατοχή».
Το αμφιθέατρο της σχολής τω νΗλεκτρολόγων γέμισε από νέους ανθρώπους, από φοιτητές, οι φωνές των οποίων ενώθηκαν κάτω από τη σημαία της πάλης ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. 
Την εισηγητική ομιλία πραγματοποίησε ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνοντας τα αίτια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τη στάση της ελληνικής αστικής τάξης να στηρίξει τη δικτατορία του Μεταξά και να παραταχθεί στο πλευρό της Βρετανίας στον πόλεμο.
Ξεκαθάρισε ότι το «όχι» του Μεταξά στους Ιταλούς δεν είχε καμία σχέση με το πραγματικό, ενθουσιώδες «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού, που με μπροστάρη και οργανωτή της Αντίστασης το ΚΚΕ έγραψε ηρωικές σελίδες στην ιστορία του λαϊκού κινήματος, δίνοντας χιλιάδες απ’ τα καλύτερα παιδιά του για την απελευθέρωση του τόπου από τους ξένους και ντόπιους εκμεταλλευτές.
Κλείνοντας, τόνισε τα συμπεράσματα που αντλούμε για τις μάχες του σήμερα, ότι όταν ένας λαός είναι οργανωμένος και αποφασισμένος να παλέψει, τότε γίνεται παντοδύναμος, αήττητος και ότι οι εργάτες και τα αφεντικά δεν είχαν και δεν θα έχουν ποτέ κοινά συμφέροντα, γι' αυτό χρειάζεται αυτοτελής δράση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων κάτω από κάθε περίσταση, με στόχο την αλλαγή τάξης στην εξουσία.
Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε έκθεση με έντυπα ντοκουμέντα της εποχής της Αντίστασης, αλλά και αντιφασιστικά σκίτσα που δημιούργησαν με πολλή φαντασία και μεράκι μέλη και φίλοι της ΚΝΕ.
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό σκίτσου ξεπέρασε τις προσδοκίες, με τα έργα να αναδεικνύουν το συστημικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και το ρόλο του φασισμού στο χτύπημα του εργατικού κινήματος. Μετά την ομιλία πραγματοποιήθηκε βράβευση του καλύτερου έργου. 
Η εκδήλωση έκλεισε με πολιτιστικό πρόγραμμα που περιελάμβανε τραγούδια και ποιήματα για την ηρωική Αντίσταση του λαού ενάντια στα ξένα και ντόπια αφεντικά. Τα χειροκροτήματα μετά από κάθε τραγούδι και ο ενθουσιασμός στο τέλος της εκδήλωσης έδειξαν την προοπτική του ανυποχώρητου αγώνα και στους χώρους σπουδών, της πάλης για Πανεπιστήμιο στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του, την αισιοδοξία για τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική προοπτική.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: