Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Μέρα πανελλαδικής δράσης των γονιών η 18η Οκτώβρη

Κοινό αγωνιστικό βηματισμό σχεδίασαν σε κοινή συνεδρίασή τους τα ΔΣ τηςΑνώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) και της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, ορίζοντας ως πρώτο σταθμό την Παρασκευή 18 Οκτώβρη. Εκείνη τη μέρα θα γίνει πανελλαδική κινητοποίηση όλων των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων στην Αθήνα, με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών και πορεία στη Βουλή. Την ίδια μέρα η ΑΣΓΜΕ καλεί τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να οργανώσουν κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για τη συμμετοχή των γονιών σε αυτές και καλώντας τα σωματεία των εκπαιδευτικών να κηρύξουν στάσεις εργασίας.
Οι γονείς, κλιμακώνοντας την έως τώρα δράση τους, καλούν σε συντονισμό μαθητές, εκπαιδευτικούς και σωματεία, απαιτώντας:
-- Να λυθεί τώρα το πρόβλημα της μεταφοράς όλων των μαθητών προς και από το σχολείο τους.
-- Να αποσυρθεί τώρα η νέα ΚΥΑ που αυξάνει τις χιλιομετρικές αποστάσεις.
-- Δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, με μόνιμους εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς και απευθείας κρατική χρηματοδότηση.
-- Μαζικούς μόνιμους διορισμούς για να καλυφθούν όλα τα κενά.
-- Ούτε ευρώ από την τσέπη των γονιών για λειτουργίες της Εκπαίδευσης.
-- Εκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολείων.
-- Κανένα σχολείο να μη μείνει χωρίς θέρμανση. Ρύθμιση εδώ και τώρα για αφορολόγητο πετρέλαιο (προνόμιο που έχουν οι εφοπλιστές, αλλά όχι τα σχολεία) και φυσικό αέριο σ' όλα τα σχολεία για το τρέχον έτος. Απαγόρευση στην εταιρεία φυσικού αερίου να αφαιρεί την παροχή όταν υπάρχουν οφειλές. Πάγωμα των χρεών στις ΔΕΚΟ και μηδενική τιμολόγηση σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο για τα σχολεία από φέτος.
-- Για τον υποσιτισμό: Να δοθεί έκτακτο κονδύλι από το κράτος στους δήμους, έτσι που να παρέχεται ένα μικρό γεύμα (σάντουιτς, γάλα, χυμός κ.τ.λ.) σε όλα τα παιδιά, αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό των δήμων - χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ και χορηγών.
-- Απόσυρση της κοινής υπουργικής απόφασης για τα ολοήμερα και τα 28άρια τμήματα. Καμιά συγχώνευση. Σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια. Καμιά τάξη να μην έχει πάνω από 20 παιδιά.
-- Απόσυρση του νόμου για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Κινητοποίηση τη Δευτέρα στην Κρήτη
Με αιχμή την έλλειψη εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, που έχει ως συνέπεια το κλείσιμο ολοήμερων τμημάτων, το στοίβαγμα μαθητών σε υπερμεγέθη τμήματα και την απώλεια οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών, ηΕνωση Γονέων Μαθητών Ηρακλείου Κρήτης διοργανώνει, τη Δευτέρα 14 Οκτώβρη, διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στις 12 το μεσημέρι. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη που διοργάνωσε η Ενωση με τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων του δήμου, όπου πέρα από τα κενά στις ειδικότητες εντοπίστηκαν και άλλα προβλήματα, όπως, ελλείψεις αιθουσών και προαύλιων χώρων, ακατάλληλα μισθωμένα κτίρια ιδίως των νηπιαγωγείων, στατικότητα κτιρίων, ενώ εκφράστηκε η ανάγκη για νέα σχολικά κτίρια σύγχρονα και λειτουργικά στην πόλη του Ηρακλείου.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: