Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση του Π.Α.ΜΕ σχετικά με τον συνδικαλιστή του 'Σωτηρία"


Με αφορμή την αλγεινή και καταδικαστέα συμπεριφορά και στάση του Προέδρου του Σωματείου στο νοσοκομείο «Σωτηρία», γνωστού στελέχους της ΠΑΣΚΕ, ο υπουργός Υγείας δράττεται της ευκαιρίας για να επιτεθεί για ακόμα μια φορά στο συνδικαλιστικό κίνημα στην Υγεία και συνολικότερα.
Αυτή τη φορά επιχειρεί να συκοφαντήσει τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων συλλήβδην, καλώντας μάλιστα τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να είναι «εξαιρετικά καχύποπτοι όταν ακούμε κάποιους να φωνάζουνε πολύ».
Κάλεσε μάλιστα όλους «μπροστά στη μια και μοναδική ευθύνη, να πάει ο τόπος μπροστά».
Οι εργαζόμενοι και ο λαός όπως λέει και η παροιμία, «τα σιγανά ποτάμια να φοβάσαι». Καχύποπτοι πρέπει να είναι οι εργαζόμενοι με την πολιτική που υπηρετεί η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας, που επιβάλλουν τα 25ευρώ για κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία από 1/1/2014, 1 € για κάθε συνταγή. Που χαρίζει πακτωλό χρημάτων στους επιχειρηματίες υγείας. 
Εχθρός των εργαζόμενων και των ασθενών είναι η πολιτική, που οδηγεί στον «Καιάδα» τους άνεργους και ανασφάλιστους. Που σου λέει, δεν πειράζει αν δεν πληρώσεις, πέρασε στο νοσοκομείο και μετά σου στέλνουμε το ραβασάκι στην εφορία. Που αντί για προσλήψεις βγάζει σε πρώτη φάση σε διαθεσιμότητα 1665 υγειονομικούς και έπεται συνέχεια. Που επιβάλλει τα εξαντλητικά ωράρια στους νοσηλευτές, οι οποίοι εργάζονται με χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό. Που έχει επιβάλλει αύξηση των ωραρίων εργασίας ακόμα και σε αυτούς που εργάζονται στα ακτινολογικά εργαστήρια σε βάρος της υγείας τους κά. Ο «τόπος» που ενδιαφέρεται ο υπουργός Υγείας, δεν είναι άλλος από τα κέρδη των μονοπωλίων και μεγαλοεπιχειρηματιών που λυμαίνονται στα νοσοκομεία, που μπροστά στα κέρδη τους, δεν διστάζουν να αφήνουν πολλές φορές τους ασθενείς χωρίς φάρμακα και υλικά. Αυτά τα συμφέροντα υπηρετεί ο υπουργός Υγείας και η κυβέρνησή του.
Όση προσπάθεια και αν καταβάλει ο υπουργός Υγείας, πότε με την τρομοκρατία και πότε με τη συκοφάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος δεν θα τα καταφέρει να βάλει εμπόδια στο κοινό μέτωπο πάλης υγειονομικών-λαού για την ανατροπή της πολιτικής που μας οδηγεί τους εργαζόμενους στη χρεοκοπία, σε νέο κύμα διαθεσιμοτήτων, σε νέο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων νοσοκομείων στην περιφέρεια, σε νέες περικοπές στις παροχές υγειονομικής περίθαλψης, στις συντάξεις κλπ.
Ο υπουργός δεν θα τα καταφέρει όσο και αν πασχίζει να εμποδίσει τους εργαζόμενους να πιστέψουν στο δίκιο τους και στη δύναμή τους και να δυναμώσουν μαζικά τους αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, να πετάξουν στο κάλαθο των αχρήστων τον σάπιο κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό που εδώ και χρόνια υπηρετούν οι ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και να φυλαχτούν από το «νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: