Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Το «κίνημα της κουκούλας», οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

1.Στις 19 Μάρτη πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΟΛΜΕ. Τη ΓΣ της ΟΛΜΕ απασχόλησε-ανάμεσα στα άλλα- και το εξής γεγονός:
Κυκλοφορεί βίντεο στα διάφορα blogs όπου προβάλλεται πρόεδρος ΕΛΜΕ Λεκανοπεδίου, στέλεχος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να συνομιλεί μπροστά στη Βουλή με ομάδα κουκουλοφόρων κατά τη διάρκεια της πορείας στην απεργία στις 23 Φλεβάρη. Το εν λόγω στέλεχος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και του ΝΑΡ καταγγέλθηκε ως υποκινητής των κουκουλοφόρων. Έφερε ο ίδιος το θέμα στη ΓΣ των Προέδρων ζητώντας «αλληλεγγύη και τον τερματισμό κάθε προσωπικής στοχοποίησης». Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο ίδιος δεν διέψευσε το βίντεο, δήλωσε ότι το αποδέχεται. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πριν την έναρξη της ψηφοφορίας δήλωσαν ότι θα απέχουν από την ψηφοφορία για το συγκεκριμένο ψήφισμα. Για να συμμετέχουν στη διαδικασία της ψηφοφορίας,  έθεσαν επανειλημμένα ως προϋπόθεση να υπάρξει πολιτική τοποθέτηση από την πλευρά των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ «ότι καταδικάζουν το κίνημα της κουκούλας και τον προβοκατόρικο ρόλο των κουκουλοφόρων στο κίνημα».
Οι δυνάμεις των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αρνήθηκαν σθεναρά και κατ’ επανάληψη να υιοθετήσουν μια τέτοια καταδίκη. Δεν είναι κάτι το καινούργιο, ούτε γίνεται για πρώτη φορά.
Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ (Δεκέμβρης 2011) επίσης ο εκπρόσωπος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ αρνήθηκε να καταδικάσει το «κίνημα της κουκούλας» και τον προβοκατόρικο ρόλο του, δηλώνοντας: «δεν θα το καταδικάσω, μέχρι εδώ φθάνει η γραμμή μου».
Επίσης, εντύπωση και ταυτόχρονα ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ (Μάρτης 2011) κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του δήλωσε: «μην μας υποτιμάτε, είμαστε έτοιμοι για μεγάλα γεγονότα και αν χρειαστεί και για μεγάλες προβοκάτσιες»(!!!).
Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι στήριξη για την έκδοση του εν λόγω ψηφίσματος -που τελικά δεν τέθηκε σε ψηφοφορία λόγων έλλειψης απαρτίας-έδωσαν και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣ της ΟΛΜΕ. 
Αυτή είναι αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα.
2. Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό και σε καμμιά περίπτωση δεν δίνουμε τέτοια διάσταση. Οι κουκουλοφόροι αξιοποιούνται και εντάσσονται σε συγκεκριμένο σχέδιο υπονόμευσης και χτυπήματος του κινήματος. Μέσα στους κουκουλοφόρους δραστηριοποιούνται διάφοροι μηχανισμοί, υπηρεσίες και ασφαλίτες, έτοιμοι για κάθε προβοκάτσια και αποπροσανατολισμό (δολοφονία στη Marfin,κ.α.). Αλήθεια, ποιος μπορεί να το αρνηθεί αυτό;
Τα γεγονότα δείχνουν ότι ο χώρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμπορεύεται με το λεγόμενο «αντιεξουσιαστικό χώρο», θεωρεί την «κουκούλα» μέρος του κινήματος. Ο χώρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (που απαρτίζεται από διάφορες γκρούπες, συχνά ετερόκλητες μεταξύ τους) εκθειάζει την κουκούλα, το δήθεν αυθόρμητο, το «ανεξάρτητο και ακαθοδήγητο κίνημα», ως το «νέο επαναστατικό υποκείμενο».
Σήμερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, ανόδου των αγώνων και ένταξης σε αυτούς νέων δυνάμεων, ο κίνδυνος να χτυπηθεί το κίνημα, σχεδιασμένα και με οργανωμένη προβοκάτσια, είναι κάτι παραπάνω από ορατός.
Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι υποκριτικά επικαλούνται την ανάγκη κοινής δράσης και ενότητας. Ενότητα στο «μαντρί της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ», με πόλεμο στο ΠΑΜΕ, κόντρα στην προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης και με «κουκούλα» στο κίνημα, δε μπορεί να υπάρξει! Σήμερα χρειάζεται ένα κίνημα ταξικά προσανατολισμένο, πειθαρχημένο, περιφρουρημένο, ικανό να αντιμετωπίσει κάθε ύπουλο χτύπημα, κάθε προβοκάτσια των μηχανισμών της αστικής τάξης. Ακριβώς αυτό το κίνημα υπηρετεί το ΠΑΜΕ.
3. Η ΓΣ των Προέδρων αποφάσισε απεργιακή κινητοποίηση στις 30 Μάρτη, με αιχμή τις συγχωνεύσεις, τις εξελίξεις στον ΟΠΑΔ και το νέο μισθολόγιο. Το ίδιο αποφάσισε και η ΔΟΕ.
Όλοι στην απεργία-όλοι στα συλλαλητήρια με το ΠΑΜΕ. Καμμιά θυσία-την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!
  Οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί δε μπορούν να εμπιστευτούν δυνάμεις που δεν καταγγέλλουν τον προβοκατόρικο ρόλο των κουκουλοφόρων στο κίνημα! 


Αθήνα 22 Μάρτη 2011

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ανακοίνωση του παμε/εκπαιδευτικών είναι μνημείο απάτης, ψευτιάς και λύσσας. αναπαράγει τα ψευδη των φασιστών του στόχου. Αισχος

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών αναφέρεται σε συγκεκριμένα γεγονότα. Σε αυτά τοποθετήσου.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα γεγονότα που περιγράφει η ανακοίνψση του ΠΑΜΕ είναι ψευτιές. απλά και καθαρά.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

Ανώνυμε 23 Μαρτίου 2011 11:44 μ.μ.

1. Δεν έγινε η Γ.Σ της ΟΛΜΕ στις 19 Μαρτίου;
2. Δεν κυκλοφορεί το συγκεκριμένο βίντεο που αναφέρει ανακοίνωση;
3.¨Ολα όσα αναφέρει η ανακοίνωση και έγιναν σε αυτή τη Γ.Σ. είναι ψέμα; Δηλαδή τα γεγονότα που περιγράφονται είναι φανταστικά; Αν ναι , τι ακριβώς έγινε;