Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Για προβοκάτσια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ γράφει η «Αυγή»

Με πρωτοσέλιδο τίτλο της η «Αυγή» της Πέμπτης κάνει λόγο για στήσιμο «προβοκάτσιας κατά της αριστεράς και των κινημάτων». Το ρεπορτάζ με υπογραφή «Ειδικός συνεργάτης» αναφέρει πως «ακραίοι σύμβουλοι» του Α. Σαμαρά έχουν εισηγηθεί σχέδιο το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων προπαγάνδα περί «αριστερής βίας», συστηματική παρακολούθηση τηλεφώνων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, κινητοποίηση πρόθυμων δικαστών να γενικεύσουν τις Σκουριές και «να περάσουν την "αντιεγκληματική" νομοθεσία από τα κινήματα στην αριστερά».
Σύμφωνα με την «Αυγή» το σχέδιο το οποίο επεξεργάστηκε ομάδα «σκληρών» του Μαξίμου, καλύπτεται «νομικά» από τον Ευ. Βενιζέλο και συγκεκριμενοποιήθηκε ως προς τον ρόλο καθενός σε στενή συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον υπουργό Δικαιοσύνης.
Η συζήτηση που προκαλεί ερωτήματα, συνεχίστηκε όταν ο Αλ. Τσίπρας ρωτήθηκε σχετικά και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Νομίζω ότι αυτά είναι ζητήματα τα οποία δεν χρειάζεται να τα υιοθετήσω εγώ ή να μην τα υιοθετήσω. Είσαστε δημοσιογράφοι, ρωτήστε τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να σας δώσουν απαντήσεις. Από κει και πέρα, εμείς πολιτική δεν κάνουμε με τα δημοσιεύματα». Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε ότι έχει ζητηθεί συνάντηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, την οποία αρνείται ο πρωθυπουργός καλώντας τον να πάει στη Βουλή και να δώσει απαντήσεις «και στους βουλευτές της συμπολίτευσης που ορθότατα θέτουν ζητήματα».
Απ' την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου σχολίασε ότι η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ διοχέτευσε «φαντασιόπληκτα σενάρια, για να τα διαψεύδει στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: