Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Επίδειξη αυταρχισμού από την κυβέρνηση σε σωματεία και εκπαιδευτικούς

Απαιτώντας να σταματήσει κάθε δίωξη απέναντι στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας και κάθε άλλου αγωνιζόμενου μαθητή, συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί από Συλλόγους και ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου έκαναν το μεσημέρι της Παρασκευής παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Την περασμένη Τρίτη, έξι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας καταδικάστηκαν σαν εγκληματίες με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς παρουσία συνηγόρου και με μη εφέσιμη ποινή, επειδή διεκδίκησαν το αυτονόητο:Να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην ειδικότητα που είχαν επιλέξει και που κατάργησε η κυβέρνηση. Στο ίδιο σχολείο δεκάδες εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Η αντιμετώπιση των συνδικαλιστών από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν αντίστοιχη της πολιτικής που στέλνει μαθητές στη φυλακή επειδή διεκδίκησαν το δικαίωμά τους στη μόρφωση. Απέναντι στους 20 περίπου συνδικαλιστές τα ΜΑΤ.
Αρχικά ζητήθηκε από τους συνδικαλιστές να απομακρυνθούν από την είσοδο του υπουργείου, στη συνέχεια μπήκε μία κλούβα των ΜΑΤ μεταξύ των συγκεντρωμένων και της εισόδου, ενώ παράλληλα  κατέφθαναν δεκάδες άνδρες των ΜΑΤ σε μία πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού. 
Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών εκπαιδευτικών και της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) συναντήθηκε με το διευθυντή του γραφείου του υπουργού για να καταγγείλει την αντιμετώπιση αυτή καθώς και τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους μαθητές που αγωνίζονται, δηλώνοντας ότι απέναντι στο δόγμα «νόμος και τάξη» ο λαός και οι εργαζόμενοι θα υψώσουν το δικό τους τείχος.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: