Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

H προβοκατόρικη στάση της Αυγής

Άθλιο και προβοκατόρικο δημοσίευμα της Αυγής,χτες 2/11. Εκτός από τα ψέματα για την στάση του ΚΚΕ στο δημοψήφισμα, αναπαράγουν με  άνεση ασφαλίτη τη φρασεολογία περί "ΚΝΑΤ". Θεωρώ ανάξια σχολιασμού τα περί απουσίας  του ΚΚΕ από τους κοινoύς αγώνες,όπως και όλο το δημοσίευμα. Διαβάστε το απλά , γιατί όπου να ναι θα σκάσουν μύτη οι "αριστεροί φίλοι του λαού" και θα σκίζουν τα ρούχα τους από ιερή αγανάκτηση για την "διασπασμένη" αριστερά

Συμπληρωματική δημοσίευση:
Συνεχίζει και η σημερινή Αυγή , 3/11, στο ίδιο μοτίβο. Δεν έχει καμιά σημασία που οι ανακοινώσεις του ΚΚΕ λένε άλλα. Σημασία έχει τη βολεύει την ΑΥΓΗ και τον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ.


ΚΚΕ: Από το φλερτ για αποχή στο δημοψήφισμα στο βροντερό "όχι" του λαού
Ζαγάρας Κ.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 03/11/2011
"Το δίλημμα 'ευρώ ή δραχμή' είναι αποπροσανατολιστικό για το λαό", υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, το οποίο πάντως χθες, μετά από το αρχικό φλερτ με την ιδέα για αποχή, υιοθέτησε τη γραμμή για "βροντερό 'όχι'" του λαού σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα.
Στην ίδια ανακοίνωσή του ο Περισσός αναφέρει πως "εκείνο που συμφέρει τον λαό είναι αποδέσμευση από την Ε.Ε. με λαϊκή εξουσία και οικονομία, που θα διαγράψει μονομερώς ολόκληρο το χρέος και με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής θα αποδώσει στον λαό τον πλούτο που ο ίδιος παράγει και του τον κλέβουν τα μονοπώλια με τη βοήθεια του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και όλων των αστικών κομμάτων". Με αυτό το περιεχόμενο το ΚΚΕ καλεί "την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να απαντήσουν με 'όχι' στο δημοψήφισμα. Να εκφράσουν την απαίτηση να πέσει η κυβέρνηση και να γίνουν εκλογές, στις οποίες θα επιφέρουν ένα ισχυρό πλήγμα στο σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ". Επίσης σημειώνει πως αν το δημοψήφισμα πραγματοποιηθεί, τότε "ο λαός να πάρει μέρος αγωνιστικά ψηφίζοντας 'όχι'".
Τέλος, σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα καλεί αύριο στις 6 το απόγευμα το ΚΚΕ, ως απάντηση στις "αντιλαϊκές πολιτικές εξελίξεις".

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για το δημοψήφισμα


02/11/11
Το δίλημμα ευρώ ή δραχμή είναι αποπροσανατολιστικό για το λαό. Εκείνο που συμφέρει το λαό είναι αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και οικονομία, που θα διαγράψει μονομερώς ολόκληρο το χρέος και με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής θα αποδώσει στο λαό τον πλούτο που ο ίδιος παράγει και του τον κλέβουν τα μονοπώλια με τη βοήθεια του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και όλων των αστικών κομμάτων.
Με αυτό το περιεχόμενο το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να απαντήσουν με ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Να εκφράσουν την απαίτηση να πέσει η κυβέρνηση και να γίνουν εκλογές, στις οποίες θα επιφέρουν ένα ισχυρό πλήγμα στο σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ.
Αν το δημοψήφισμα πραγματοποιηθεί ο λαός να πάρει μέρος αγωνιστικά ψηφίζοντας ΟΧΙ, που θα είναι ένα βροντερό ΟΧΙ στην πολιτική του «ευρωμονόδρομου», στο μνημόνιο, στο μεσοπρόθεσμο, στη σύμβαση, και έκφραση για άλλο δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας. Σε αυτή τη γραμμή έχουν συμφέρον να συναντηθούν και όσοι εργαζόμενοι δεν συμφωνούν με τη θέση για αποδέσμευση από την ΕΕ, όμως αντιστέκονται στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα των ΕΕ, κυβέρνησης, πλουτοκρατίας
 Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενος να μην υποκύψουν στον εκβιασμό, να τον κάνουν μπούμερανγκ στα διλήμματα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των παρατρεχάμενών τους.
 Επιβάλλεται η πιο αποφασιστική ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας, ενός κινήματος με στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.
2 σχόλια:

kagemusha είπε...

Καλημερα!
Σορυ! Αλλα δεν λεει "κοινωνικους αγωνες" το δημοσιευμα, αλλα τους "κοινους αγωνες".
Κατα τα αλλα πιασε το αυγο και κουρευτο, πληρης απουσια επιχειρηματων και πληρης τρικυμια εν κρανιω. Δεν υπαρχει και κατι να απαντησεις αφου τιποτα δεν χρηζει σοβαρης απαντησης. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στον ρολο του...Θα παιρνει την απαντηση που του αξιζει.

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

Βαθύ αντικομμουνιστικό μίσος και αντι-ΚΚΕ χυδαιότητα μ α ζ ί με ασφαλίτικο υβρεολόγιο και οχετολογίες των "αριστερούληδων" ευρωλάγνων του "εξανθρωπισμένου" καπιταλισμού...
Συνδυασμός που σκοτώνει.
Σκατά κι απόσκατα
Σπύρος